30. března 2020 • 20:28

Benzema se znovu naváží do Girouda. Kdo je formule a kdo motokára?

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ti dva se nemají zrovna v lásce. Francouzští útočníci Karim Benzema a Olivier Giroud dlouho soupeřili o místo na hrotu reprezentace. Střelec Realu sice už pátým rokem nereprezentuje, ale při vynucené pauze si na Instagramu nenechal utéct příležitost do svého „kolegy“ rýpnout.



Karim Benzema v Realu Madrid září, jenže La Liga se, stejně jako zbytek soutěží po Evropě, nehraje. A tak rodák z Lyonu tráví dost času na Instagramu. Třeba povídáním s Ronaldem nebo odpovídáním na dotazy. Jedna z nich byla i na srovnání s Olivierem Giroudem.

„Neporovnávejte formuli 1 s motokárou, to jsem ještě slušný. A já jsem ta formule!“ prohlásil v živém vysílání pro svých 33 milionů sledujících.

I když jsou Benzema s Giroudem skoro stejně staří, kamarádi to nejsou. Léta spolu soupeřili o pozici v útoku francouzské reprezentace a Benzema čas od času dá průchod způsobům, které jako mladý pochytil na předměstí Lyonu.

Jenže zatímco sám před dvěma lety na mistrovství světa chyběl, Giroud byl pevnou součástí sestavy mistrů světa. Sice skoro nevystřelil na bránu, ale skvěle zapadl do stylu Didiera Deschampse.

„Funguje to, proto hraje v repre. Nebude to nic extra a on sám nepředvede nic úžasného, ale funguje to s tím. Ale má opravdu každý rád jeho styl hry?“ zeptal se.

Karim Benzema v nepodařeném zápase Realu na půdě Betisu
Karim Benzema v nepodařeném zápase Realu na půdě Betisu

Benzema před lety z výběru galského kohouta vypadl. Šéf asociace ho vyřadil z výběru kvůli skandálu okolo údajného vydírání Mathieuho Valbueny. Původně to mělo trvat jen do doby, než se situace vysvětlí, jenže od té doby se nevrátí.

Zato se mu daří na klubové úrovni. V Realu letos dal celkem 19 gólů a na další přihrál, zatímco Giroudova pozice v Chelsea tak silná není. Potýká se zraněními i konkurencí Tammyho Abrahama a Michyho Batshuayie.

Na útoky od dalších fotbalistů ale Giroud dlouhodobě nereaguje. Jen před mundialem 2018 řekl: „Beru to tak, že jsem díky srovnávání silnější. Vyrostl jsem jako člověk i jako hráč.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud