21. dubna 2020 • 20:55

Sezona v Nizozemsku se nedohraje. Do září žádný fotbal, rozhodla vláda

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Nizozemsku podle všeho definitivně skončila fotbalová sezona. Tamní vláda totiž rozhodla, že kvůli pandemii koronaviru nebude až do 1. září možné konání licencovaných akcí, a opatření se týká i fotbalových utkání bez diváků. Věříte, že českou ligu se dohrát podaří? Diskutujte ZDE.



„Do 1. září žádný profesionální fotbal,“ oznámil premiér Mark Rutte na tiskové konferenci v Haagu. Dosud platil zákaz do 1. června, fotbalový svaz KNVB chtěl pokračovat v soutěžích od 19. června zápasy na prázdných stadionech. Nizozemci nyní nebudou moci vyhovět doporučení UEFA, která vyzvala národní asociace k dohrání sezony.

V nejvyšší Eredivisie zbývá sehrát osm kol. Už dříve tři ze čtyř vedoucích celků tabulky vystoupily proti pokračování ligy. Zástupci Ajaxu Amsterodam, Alkmaaru a PSV Eindhoven vyzvali vedení, aby sezonu ukončilo. Tabulku aktuálně vede Ajax jen díky lepšímu skóre před Alkmaarem.

V Nizozemsku, které má asi 17,2 milionu obyvatel, se koronavirem nakazilo celkem 34.134 lidí, počet obětí nemoci covid-19 dosáhl téměř 4000.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Úterní deník SportFoto Sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud