10. června 2020 • 23:00

Bayern drží formu a je ve finále poháru. Frankfurt vyslal signál proti rasismu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bayernu Mnichov porazili v semifinále Německého poháru Eintracht Frankfurt 2:1 a o další krok se přiblížili obhajobě trofeje. Ve finále, které se bude hrát 4. července na Olympijském stadionu v Berlíně, se utkají s Leverkusenem. Bayer v úvodním semifinále v úterý vyřadil Saarbrücken ze čtvrté ligy 3:0.



Bayern v bundeslize vyhrál po koronavirové pauze všech pět zápasů a dnes svou vítěznou sérii protáhl. Skóre otevřel ve 14. minutě hlavou chorvatský útočník Ivan Perišič. V 70. minutě sice vyrovnal Danny da Costa, už o pět minut později ale domácí tým opět poslal do vedení Robert Lewandowski, jehož gól potvrdil videorozhodčí.

Fotbalisté Frankfurtu nastoupili k semifinále ve speciální edici černo-bílých dresů na podporu iniciativy 'Black Lives Matter'. Ta se rozběhla na vlně protestů proti rasismu, vyvolaných květnovým úmrtím Afroameričana George Floyda při zatýkání bělošským policistou. Hashtagem #blacklivesmatter chtěl Eintracht podle svého vyjádření "vyslat jasný signál proti rasismu a xenofobii".

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud