1. října 2020 • 19:23

UEFA rozvolňuje! Fanoušci mohou na fotbal, pokud to úřady dovolí

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Evropská fotbalová unie (UEFA) povolí zaplnit stadiony z 30 procent, musí s tím ale souhlasit místní úřady. Podmínkou je i dodržení hygienických opatření. Nařízení začne platit od příštího týdne, kdy jsou na programu zápasy národních týmů. UEFA o rozhodnutí informovala na svém webu.



Výkonný výbor UEFA se ke zmírnění opatření odhodlal poté, co minulý čtvrtek v Superpoháru UEFA mezi Bayernem Mnichov a Sevillou dovolil z 30 procent naplnit budapešťskou Puskás Arénu čítající 67 tisíc míst. UEFA využila zápas jako pilotní projekt k částečnému návratu diváků na stadiony v době pandemie koronaviru. Poslední zápasy konané pod hlavičkou UEFA s plnou kapacitou se konaly v březnu.

Fanoušci budou muset dodržovat rozestupy a nosit roušky. Další hygienická opatření budou záležet na místních orgánech. Na venkovní utkání se diváci nedostanou.

Otázkou je, kterých zemí se rozhodnutí UEFA bude týkat. V Anglii, Itálii, Španělsku či od pondělí i v Česku se fotbal hraje bez diváků.

V Německu lze od začátku sezony naplnit 20 procent kapacity stadionů. Zatím jde o dočasný krok, který bude po šestitýdenním zkušebním období znovu vyhodnocen. Přítomnost fanoušků na tribunách ale nadále podléhá rozhodnutí místních úřadů, které s ohledem na aktuální situaci můžou stadiony zase zavřít.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud