8. března 2021 • 11:05

Gerrard do Liverpoolu? Exšéf Rangers: Teď nulová šance. Mám dva důvody...

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhá vláda Celtiku je u konce, na skotský trůn se po deseti letech vrátili Rangers. Pod úspěchem čtvrtečního soupeře Slavie v Evropské lize je jako trenér podepsaný Steven Gerrard. Ale jak dlouho v Glasgow legenda Liverpoolu zůstane? Na Ostrovech se o ní už mluví právě ve spojení s celkem z Anfieldu, kde by výhledově mohla nahradit Jürgena Kloppa. Bývalý šéf Rangers Dave King se ale nechal slyšet, že Gerrard klub v blízké budoucnosti neopustí. „Nulová šance,“ podotkl pro server glasgowtimes.co.uk.



Rangers k pětapadesátému titulu v klubové historii dokráčeli naprosto suverénním způsobem. Ve dvaatřiceti utkáních dosud neprohráli, ztratili jen kvůli čtyřem remízám. A skupina o titul, která tamní Premiership ještě čeká, se změnila spíš na skupinu o třetí místo. Gerrardův tým aktuálně má na Celtic dvacetibodový náskok.

Naopak Liverpool s v Premier League trápí, na svém stadionu prohrál posledních šest (!) zápasů za sebou. Místo obhajoby titulu se Salah a spol. budou ve zbytku sezony rvát o to, aby si vůbec zajistili účast v evropských pohárech.

Proto se v Anglii stále častěji řeší, jestli už se angažmá Jürgena Kloppa neblíží ke konci, jestli se tolik úspěšný vztah nevyčerpal. Třiapadesátiletý trenér by prý mohl zamířit třeba k německé reprezentaci, pokud Joachim Löw na letním EURU neuspěje. A logická náhrada? Ano, Gerrard, který má k Liverpoolu srdeční vztah a v Rangers vybudoval velmi dobře fungující tým.

Podle bývalého ředitele skotského celku Davea Kinga je ovšem tenhle přesun v blízké době nepravděpodobný. „Šance je nulová. Nula procent. A mám pro to dva důvody,“ prohlásil King. Jen připomeňme, že současné kontrakty Kloppa i Gerrarda platí až do roku 2024.

Steven Gerrard během mistrovských oslav Rangers
Steven Gerrard během mistrovských oslav Rangers

„Zaprvé Liverpool jako klub nepouští své manažery příliš jednoduše. Klopp tam odvedl fantastickou práci. Teď prožívá těžkou sezonu, ale pořád je to skvělý manažer a myslím, že v klubu bude i v příštím ročníku. A bude zase úspěšný,“ uvedl King.

A druhý důvod? „Steven není ten typ muže, který by porušil smlouvu. Když prodlužoval kontrakt s Rangers, byl si dobře vědomý, že se po něm chce získat titul a pak ho taky obhájit. Dalším jasným cílem je dostat se i do Ligy mistrů. Nemyslím si, že se Steven uspokojí s tím, že teď vyhrál ligu. Vím, že chce titul obhájit, a že chce postoupit do Champions League,“ poznamenal bývalý šéf nových skotských šampionů.

„Pokud Steven stráví několik příštích let v Rangers, bude to dobré pro něj, pro jeho kariéru a samozřejmě i pro klub. Angažmá v Liverpoolu může být dlouhodobá meta, ale proč by teď měl odcházet do jiného týmu? Vždyť miluje Rangers, fanoušci milují jeho a navíc má plnou podporu vedení,“ doplnil ještě King.

Pro Gerrarda může být varováním i příběh Franka Lamparda, někdejšího reprezentačního parťáka, který rovnýma nohama skočil na lavičku milované Chelsea. V roli hlavního kouče ale nakonec vydržel jen rok a půl. Gerrard by si na Liverpool podle Kinga měl ještě počkat.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud