1. července 2022 • 18:15

Král využil pravidla FIFA, na rok pozastavil smlouvu ve Spartaku

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový záložník Alex Král využil upraveného pravidla mezinárodní federace FIFA a pozastavil smlouvu ve Spartaku Moskva do konce června 2023. Tiskové oddělení ruského klubu o tom informovalo agenturu Interfax. Nové angažmá českého reprezentanta je zatím nejasné.



Čtyřiadvacetiletý Král přestoupil do celku z ruské metropole v létě 2019 z pražské Slavie. Minulou sezonu strávil na hostování ve West Hamu po boku obránce Vladimíra Coufala a záložníka Tomáše Součka.

V dresu „Kladivářů“ ale odehrál pouhých šest soutěžních zápasů, v drtivé většině utkání zůstal na lavičce. Nyní tak hledá nové působiště. Podle informací deníku Sport není jeho návrat do Slavie na pořadu dne i vzhledem k přetlaku na pozici středního záložníka v týmu sešívaných.

Zahraniční fotbalisté působící v ruských a ukrajinských klubech můžou přerušit své kontrakty až do 30. června 2023. O prodloužení lhůty rozhodla minulý měsíc FIFA, jež po únorovém vpádu ruských vojsk na Ukrajinu umožnila cizincům přerušit smlouvy původně jen do konce letošního června.

Minulý týden jiný český reprezentant Jan Kuchta odešel do Sparty na roční hostování s opcí z Lokomotivu Moskva, kam letos v lednu přestoupil z týmu úhlavního sparťanského rivala Slavie. Pětadvacetiletý útočník však na rozdíl od Krále pravidla FIFA nevyužil.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud