Jonáš Bartoš
23. ledna 2023 • 21:08

Pekhart blízko velkého návratu! Rýsuje se dohoda s klubem, kde kraloval

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útočník Tomáš Pekhart brzy získá nové angažmá. I když nové… Zkušený střelec podle informací iSport.cz finišuje dohodu s polskou Legií, kde se v sezoně 2020/21 stal králem střelců celé Ekstraklasy. Rodák ze Sušice se vrací do míst, kde se mu velmi dařilo a dvakrát zde slavil mistrovský titul.



Pekhart v zimě ukončil angažmá v Gaziantepu, které mu vůbec nevyšlo. Po pouhém půlroce od nástupu do Turecka v klubu rozvázal smlouvu a stal se volným hráčem. Před startem soutěží po zimní pauze se rýsuje návrat do klubu, který si útočník po nepovedeném půlroce velmi přál. Podle informací iSport.cz je téměř hotový podpis smlouvy s Legií, aktuálně druhým celkem polské Ekstraklasy.

Pekhart prostředí v Legii velmi dobře zná, prožil tam jednu z životních sezon. V ročníku 2020/21 nastřílel 22 gólů, stal se nejlepším střelcem, útočníkem i cizincem ligy, vrátil se do národního týmu a zahrál si na mistrovství Evropy. Oblíbený klub opustil před rokem v létě, kdy se nedohodl na novém kontraktu.

Následné angažmá v Gaziantepu ale nedopadlo podle představ, Pekhart už po půlroce z Turecka odešel. V současné době finišují jednání s největším klubem v Polsku. Český útočník ladí poslední detaily smlouvy, v nejbližších dnech zamíří do polské metropole, absolvuje zdravotní prohlídku, podepíše kontrakt a připojí se k týmu. Legia zahajuje jarní část sezony už v neděli doma proti Koroně. 

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud