Jonáš Bartoš
14. února 2023 • 11:55

Oživlí střelci: Krmenčík v euforii i přes ofsajd, Pekhart blízko milníku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oba reprezentovali na EURO, oba si prošli těžším obdobím. Teď ale mají čeští šutéři důvod k radosti. Tomáš Pekhart (33) a Michael Krmenčík (29) o víkendu pomohli svým klubům gólovými zásahy. Pekhart slaví ideální návrat do varšavské Legie, kde se prosadil proti Cracovii a srovnal na konečných 2:2. Už jen dvě branky mu chybí, aby v profesionální kariéře vstřelil 100. soutěžní gól a vstoupil do Klubu ligových kanonýrů. Krmenčík se v indonéské Jakartě trefil poprvé od 11. září, pomohl k výhře 2:0 nad Aremou. Brance ale předcházel jasný ofsajd.



Povedenou neděli má za sebou Tomáš Pekhart. Rodák ze Sušice se po nevydařeném angažmá v tureckém Gaziantepu vrátil „domů“, do polské Legie. Ve Varšavě zažil jedny z nejlepších momentů kariéry a na povedené výkony navázal hned ve druhém zápase po návratu.

Proti Cracovii šel do hry na závěrečnou půlhodinu. Domácí doháněli ztrátu 1:2, hosty dostal do vedení první brankou v Polsku český obránce Jakub Jugas. Legii zachránil alespoň bod český navrátilec. V 87. minutě pohotovou levačkou zakončil odražený centr a rozjásal domácí fanoušky.

Euforie byla na vytáhlém střelci vidět, pochopitelně. Druhou kapitolu v polském velkoklubu těžko mohl začít lépe. Pekhart se prosadil poprvé od 9. listopadu. Vstřelil svůj 98. soutěžní gól kariéry a dvě trefy mu schází k tomu, aby vstoupil do Klubu ligových kanonýrů. Drobnou kaňkou zůstává pouze fakt, že Legia v dramatickém utkání doma nedokázala urvat všechny tři body, které by jí mnohem víc pomohly v honbě za ligovým titulem.

Krmenčík je zpátky

Michael Krmenčík v daleké Jakartě bojuje v exotickém a lukrativním angažmá. Kvůli trestu zmeškal na přelomu roku pět zápasů a vypadl ze základní sestavy. Frustrace rostla i s neproměněnými šancemi. Čekání na gól, který vstřelil naposledy 11. září, utnul v nedělním ligovém duelu proti Aremě.

Do zápasu šel v 62. minutě, hned poté měl velkou šanci, kdy jeho povedenou hlavičku vytěsnil perfektním zákrokem gólman. Nakonec mu stačila zhruba čtvrthodina, aby zvýšil domácí vedení. Sám výborně rozjel rychlou akci, kterou zakončil do prázdné brány. Záběry ale jasně ukazují, že sudí pustili Krmenčíkův jasný ofsajd.

„Jsem zpátky, konečně! Děkuju, že jste mě podporovali,“ hlásil šťastný střelec po závěrečném hvizdu. Z branky měl obrovskou radost, euforické pocity líčil před novináři spolu s trenérem Thomasem Dollem i na pozápasové tiskové konferenci.

„Naši obránci hráli výborně, stejně jako všichni další spoluhráči. Odehráli jsme výborný zápas, moc si užívám, že nás podporuje celý plný stadion. Skvělá výhra, jsem šťastný, že jsem skóroval,“ líčil jednoduchými větami v angličtině. „Soustředím se teď výhradně na fotbal, věřím, že nastřílím hodně dalších gólů. Rodina je zase zpět v Jakartě, jsem opravdu šťastný,“ dodal ke své aktuální situaci.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud