26. března 2023 • 17:12

Straka bude znovu trénovat. Míří na slovenskou záchranářskou misi

Autor: vmn, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový trenér František Straka se po televizním intermezzu vrací k trénování. Podle informací českých i slovenských médií má převzít fotbalisty Trenčína, který bojuje o udržení v nejvyšší soutěži u východních sousedů. Smlouvu má mít zatím do konce sezony.



Není to ani deset let, co v Trenčíně slavili dva ligové tituly za sebou. Nyní se tamní fotbalisté propadli do skupiny o udržení a i tam se krčí u dna. Jsou na předposlední barážové pozici a čeká je zápas s posledním Liptovským Mikulášem. A tak trenčínský management oslovil českého motivátora.

„Volal mi Ladislav Valášek, se kterým se znám a mám kontakty na tento klub. Já ten klub znám z mého působení ve Slovanu, tenkrát to byl skvělý mančaft. I to nějak rozhodlo, že prostě vím, do čeho jdu. I když mě teď čekají spíše záchranářské práce, je tam hodně mladých kluků,“ prohlásil František Straka pro TN.cz.

Zároveň se musí rozloučit s rolí televizního experta. „ Ale není to tak, že bychom úplně přerušili naši spolupráci,“ říká. 

Trenčín je osm kol před koncem na barážové příčce. Na sestupové poslední místo má náskok 12 bodů, na přímou záchranu ztrácí bod. Je také v semifinále národního poháru.

Bývalý reprezentační obránce Straka trénoval naposledy druholigový Třinec, kde skončil předloni v srpnu. V minulosti vedl řadu klubů včetně Sparty a Slavie, v lize působil také v Příbrami, Českých Budějovicích, Teplicích, Plzni a Karviné. Na Slovensku už koučoval Slovan Bratislava a v jednom utkání byl na lavičce české reprezentace.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud