1. března 2024 • 09:33

Hrdina Lingr! Feyenoord poslal do finále poháru, trefil se i Hancko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový reprezentant Ondřej Lingr rozhodl gólem o postupu Feyenoordu Rotterdam do finále Nizozemského poháru. Pětadvacetiletý záložník vstřelil ve čtvrtek vítěznou branku při domácí výhře 2:1 v semifinále nad Groningenem.



Lingr, jenž předchozí tři soutěžní zápasy Feyenoordu strávil na lavičce, přišel na trávník v 80. minutě za stavu 1:1. Už po třech minutách si bývalý hráč Karviné a Slavie Praha při náběhu do malého vápna ukázal Lukovi Ivanušecovi, kam mu má dát přihrávku, a z bezprostřední blízkosti poslal míč do branky. V euforii pak ze sebe strhnul dres...

Svou celkově třetí trefou od srpnového příchodu na hostování ze Slavie dokonal Lingr obrat Feyenoordu, jenž od prvního poločasu prohrával. V 61. minutě vyrovnal slovenský obránce Dávid Hancko, bývalý hráč Sparty.

Feyenoord se 21. dubna ve finále, jež se bude jako tradičně hrát na jeho stadionu De Kuip, střetne s Nijmegenem. Rotterdamský tým je s 13 trofejemi druhým nejúspěšnějším týmem soutěže po Ajaxu, naposledy KNVB Beker ovládl v roce 2018.

Vstoupit do diskuse
8

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud