15. února 2024 • 23:00

EL: Feyenoord s Lingrem remizoval. AC Milán vyhrál, Di María spasil Benfiku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Feyenoordu Rotterdam se střídajícím záložníkem Ondřejem Lingrem na úvod vyřazovací fáze Evropské ligy doma remizovali s AS Řím 1:1. Další italský tým AC Milán na svém stadionu porazil Rennes 3:0 a je blízko postupu do osmifinále. Odvety jsou na programu příští čtvrtek.



Feyenoord v repríze finále Konferenční ligy z roku 2022 otevřel skóre v nastavení první půle díky hlavičce Paixaa. Soupeř pražské Slavie z podzimní skupiny ale po změně stran vyrovnal. Krátce po Lingrově příchodu z lavičky se v 67. minutě prosadil Lukaku rovněž hlavou. Belgický útočník, kterého neuhlídal exsparťan Hancko, zaznamenal 21 branek v posledních 18 zápasech Evropské ligy. V tomto ročníku se Lukaku trefil pošesté.

Loftus-Cheek se v Miláně poprvé trefil po půlhodině hry a ve 48. minutě anglický záložník přidal druhý gól. Krátce nato se za AC prosadil i Rafael Leao. „Rossoneri“ protáhli sérii bez porážky na šest soutěžních zápasů, z toho popáté zvítězili.

Dobrou pozici do odvety si vytvořil i Sporting, který v Bernu porazil Young Boys 3:1. Lisabonský tým se dostal do vedení ve 31. minutě Amendovým vlastním gólem a Gyökeres zvýšil z penalty. Ještě před pauzou snížil Ugrinic, ale krátce po změně stran přidal třetí branku hostů Inácio. Domácí už se na odpověď nevzmohli, navíc těsně před koncem přišli o vyloučeného Camaru.

Další lisabonský celek Benfica vydřela vítězství 2:1 nad Toulouse. V 68. minutě poslal domácího favorita do vedení Di María z pokutového kopu, chvíli nato odpověděl Desler. Až v osmé minutě nastavení po vyloučení hostujícího Mawissy proměnil argentinský mistr světa Di María i druhou penaltu.

Braga doma podlehla Karabachu 2:4 a neodčinila nedělní ligový debakl 0:5 se Sportingem. Po gólu z penalty hostujícího Jankoviče sice v úvodní půli srovnal Banza, jenž po změně stran se prosadil třikrát ázerbájdžánský celek. Dva góly zaznamenal Zoubir a jeden Juninho. V nastavení Moutinho už pouze zmírnil porážku Bragy.

Šachtar Doněck v domácím azylu v Hamburku remizoval s Marseille 2:2. Všechny góly padly ve druhém poločase. Olympique poslal do vedení Aubameyang, krátce nato srovnal Matvijenko. V poslední minutě hostům vrátil náskok Ndiaye, ale Eguinaldo v nastaveném čase stanovil konečný výsledek.

Lens po sérii tří ligových výher zaváhal a na svém hřišti remizoval 0:0 s Freiburgem, který naopak v bundeslize třikrát po sobě prohrál.

Úvodní utkání 2. kola fotbalové Evropské ligy:

Feyenoord Rotterdam - AS Řím 1:1 (1:0)
Branky: 45.+1 Paixao - 67. Lukaku.

Šachtar Doněck - Marseille 2:2 (0:0)
Branky: 68. Matvijenko, 90.+3 Eguinaldo - 64. Aubameyang, 90. Ndiaye.

Young Boys Bern - Sporting Lisabon 1:3 (1:2)
Branky: 42. Ugrinic - 31. vlastní Amendo, 41. Gyökeres z pen., 48. Inácio. ČK: 89. Camara (Young Boys).

Benfica Lisabon - Toulouse 2:1 (0:0)
Branky: 68. a 90.+8 obě z pen. Di María - 75. Desler. ČK: 90. Mawissa (Toulouse).

AC Milán - Rennes 3:0 (1:0)
Branky: 32. a 48. Loftus-Cheek, 53. Leao.

Lens - Freiburg 0:0

Braga - Karabach 2:4 (1:1)
Branky: 40. Banza, 90.+1 Moutinho z pen. - 54. a 69. Zoubir, 21. Jankovič z pen., 65. Juninho.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud