10. února 2012 • 18:30

Šokovaní sparťané. Z Přibyla (†33) si musíme vzít příklad, říká Hřebík

Autor: iSport.cz, ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letištní halou se skupinky hráčů i funkcionářů trousily se skloněnými hlavami. Z výpravy fotbalistů Sparty, kteří se v páteční podvečer vrátili ze španělského soustředění, byl cítit obrovský smutek a zklamání z nečekané ztráty Lukáše Přibyla. "Je to hrozná zpráva, dozvěděl jsem se to od manželky," hledal stěží slova generální sportovní manažer klubu Jaroslav Hřebík.



"Pro všechny je to velký šok. Bylo kolem toho řečeno už hodně. My se musíme snažit vzít si příklad z Lukášovy pracovitosti jeho pozitivního přístupu, jakým se snažil řešit problémy...", trousil ze sebe Hřebík.

Šokován smrtí místropředsedy letenského týmu byl i kapitán Marek Matějovský. "Byli jsme zrovna na golfu, když jsme se tu šílenou zprávu dověděli. Nemám k tomu slov."

Tragická zpráva se odrazila i na zbytku soustředění lídra české ligy. "Jen jsme si řekli pár vět, nemělo to cenu, všechny nás to zasáhlo," uzavírá nový GSM Sparty Jaroslav Hřebík.

Sparťané budou v nadcházejících dnech řešit, jak uctí památku svého místopředsedy. Budeme to řešit, chceme se rozloučit tak, jak by si to sám Lukáš přál a jak si zaslouží. To, co se nabízí, jsou takové formální věci - minuta ticha a černé pásky... Je to prostě všechno strašně čerstvé a bolí to," uvedl personální ředitel Sparty Jakub Otava.

Podle něj je nyní důležitější, aby Sparta našla způsob, jak pomoci Přibylově manželce a dceři. "Pro všechny to je hrozná zpráva, pro jeho rodinu samozřejmě úplně nejhorší. Hlavním cílem teď je, abychom pomohli (manželce) Zorce a (dceři) Beatce," řekl Otava.

Toho navíc k zesnulému Přibylovi pojí velmi úzký vztah. "Byli jsme jako sourozenci. Když jsem se to dozvěděl, myslel jsem, že se mi to zdá, že se za chvíli probudím... Nejsme připravení na to, že člověk odejde takhle mladý. Lukáš byl absolutně výjimečný člověk," řekl Otava.

Hřebík byl smrtí Přibyla šokován
Hřebík byl smrtí Přibyla šokován

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud