14. března 2013 • 04:00

Starka: Liga se Slováky? Kdo to řekl, je blázen a patří za mříže

Autor: šq, sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Udělejme společnou česko-slovenskou ligu! S takovým nápadem přispěchal předseda FAČR Miroslav Pelta a jeho slovenský protějšek Ján Kováčik. Oba se shodli, že tato představa je realizovatelná. Ale má také své odpůrce a k těm se řadí například příbramský boss Jaroslav Starka.



„Společná československá liga? Taková blbost. Kdo to řekl, je blázen a patří za mříže, a navrhuju ho rovnou dát do vazby. Já si myslím, že slovenské kluby mají dost svých starostí a tohle je jenom blábol,“ prohlásil Jaroslav Starka, prezident Příbrami.

Jeho názor zatím zůstává ve fotbalovém zákulisí spíš osamocený. Většina českých klubů totiž s nápadem vytvořit česko-slovenskou ligu souhlasí. Je ale dost dobře možné, že se některé další kluby po zjištění přesných pravidel federální hry přidají na jeho stranu.

Nejasných je stále ještě velká spousta věcí: poměr a počet českých a slovenských klubů. Před třemi lety se mluvilo o kombinaci 12 + 6, nyní se prý zvažuje 14 + 6. Někdo bude muset z kola ven, a to se nebude líbit.

Ovšem průzkum deníku Sport mezi českými kluby a deníku Šport mezi těmi slovenskými zatím naznačuje, že se Peltovi patrně podaří kluby přesvědčit.

Česko – šest pro, dva proti, osm neví. Ovšem oněch osm nevědoucích hovoří o staronovém plánu spíše souhlasně, jenom se čeká na jeho podrobnosti.

Slovensko – poměr je tu zcela jednoznačný, z dvanácti klubů deset hlasuje pro, dva si berou čas na rozmyšlenou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud