13. března 2013 • 18:55

Slováci, nežebrejte! Fotbalovou ligu s vámi nechceme, píší čtenáři

Autor: iSport.cz, pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA FANOUŠKŮ | Většina čtenářů iSport.cz odmítá společnou fotbalovou ligu se Slováky. V diskuzi argumentují tím, že pro českou nejvyšší soutěž by se jednalo o krok zpátky. A jasno není ani v tom, jak by se vyřešily sestupy/postupy a kvalifikace do evropských pohárů. Na druhé straně jsou si čtenáři vědomi, že společná liga by zvětšila prostor pro reklamní partnery z obou zemí.



Nápad o společné lize budí v české kotlině velké emoce. Většina fanoušků nesouhlasí s Miroslavem Peltou a své názory dávají zřetelně najevo.

„Bože, rozhodně ne!!!“ má jasno Karel Lana. „Pane Pelto, už se proberte, tohle je cesta do záhubí,“ píše Ondřej Pop. „Slováci si můžou mnout ruce, pro nás je to obrovský krok zpátky,“ myslí si Franta Hašpl.

To jsou jen tři z mnoha názorů čtenářů iSport.cz. V diskuzích najdete i peprnější výrazy a hádky mezi českými a slovenskými fanoušky. „Kde je ta česká solidarita?“ zeptal se slovenský čtenář Branislav Hažlinský. „Aspoň jednou pomožte Slovákům.“

Tato otázka se nepotkala u českých čtenářů s pochopením. „Každý sám za sebe! Tak nějak jste nám to tehdy říkali, ne? Když se to dělilo,“ odvětil čtenář pod přezdívkou Majkl Strick. „Chtěli jste být samostatní – tak buďte. Ve všem,“ přidala se Markéta Stehlíková.

„Solidární jsme s vámi (Slováky) byli dost dlouho a pokaždý jste nám vrazili nůž do zad. A už zase žebráte a otravujete. Jste neskutečně splachovací. Pomožte si sami, bratia,“ píše Radek Pečený.

GALERIE | Podívejte se na názory čtenářů

Názory čtenářů iSport.cz k nápadu o společné česko-slovenské lize.
Názory čtenářů iSport.cz k nápadu o společné česko-slovenské lize.

Ale najdou se i tací, kteří s nápadem Miroslava Pelty souhlasí. „Ligu bude hrát víc týmů než dnes a bude víc zápasů. Budou mít větší náboj," vítá uspořádání společné ligy Ondřej Měchura a poukazuje na nové příjmy od sponzorů.

„Větší trh, větší prostor pro reklamní partnery, větší prestiž pro sponzory i pro majitele. Jsem jednoznačně pro,“ souhlasí Karel Mylka.

Se zajímavým nápadem přišel čtenář Petr Kocek, který by si společnou ligu nejprve otestoval na česko-slovenském Superpoháru. „Možná by to naznačilo, jestli má vůbec smysl o projektu společné ligy dál uvažovat,“ napsal.

Na jakou stranu se řadíte vy? Chtěli byste společnou ligu se Slováky?

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud