5. dubna 2013 • 19:40

Rekordní podvodník?! Hvězdný West byl o 12 let starší, než tvrdil

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako stoper proslul kromě své neústupnosti i copánky, které si barvil podle dresu týmu, za který zrovna hrál. Do historie však může Taribo West vstoupit jako hráč, který rekordním způsobem falšoval svůj věk. Nigerijský reprezentant byl údajně o dvanáct let starší než uváděl!



S neuvěřitelným odhalením přišel Zarko Zečevič, prezident Partizanu Bělehrad, za který hrál Taribo West v letech 2002 – 2004.

„Když jsme Tariba angažovali, tvrdil, že je mu osmadvacet. Z našich lékařských testů však vyplynulo, že mu je čtyřicet,“ uvedl Zečevič pro britský list Daily Mail.

Tato zpráva vzbudila velký ohlas především v Itálii, kde jedenačtyřicetinásobný reprezentant Nigérie oblékal dres Interu a AC Milán. Informaci, že Interu přišel West z Auxerre jako třiadvacetiletý, a přitom mu mělo být už pětatřicet, odmítají zainteresovaní akceptovat.

„Je možné, že si ubral pár roků, tak dva tři. Ale že by byl o dvanáct let starší, tomu nevěřím. To prostě není možné,“ tvrdí Piero Volpi, někdejší lékař Interu.

Luigi Simoni, tehdejší trenér Interu, reagoval na dotaz, zda ví, který jeho bývalý hráč zfalšoval své datum narození, úplně automaticky. „To musel být Taribo. Kolik si ubral, pět šest let?“ odvětil spontánně.

Když slyšel, že místo roku 1974 přišel West na svět už v roce 1962, Simoni dodal: „Ne, tomu nevěřím. Start na míč a výskok měl jako dvacetiletý. Dvanáct let je zkrátka moc.“

S pobavením okomentoval bizarní kauzu i Adriano Galliani, šéf AC Milán. „V případě jednoho našeho hráče jsem viděl tři pasy s třemi různými daty narození. A šlo o skvělého a slavného fotbalistu,“ prohlásil Galliani. „Jestli mám na mysli Weaha? Bez komentáře.“

West ukončil svou pestrou kariéru, během níž hrál za Derby County nebo Kaiserslautern, v roce 2007. To mu bylo 45 nebo 33 let. Můžete si vybrat.

Taribo West v dresu Kaiserslauternu
Taribo West v dresu Kaiserslauternu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud