24. července 2013 • 16:44

VIDEO: To je novinka. Jak zastavit přímý kop? Obránce si lehl na zem

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druholigový zápas v Brazílii přinesl o víkendu jeden nový taktický prvek. Jak se lépe bránit při přímém kopu? Obránce Figueirense si po jeho rozehrání lehl na zem, zatímco jeho spoluhráči před ním ve zdi nadskočili. Nyní nezbývá, než si počkat, jestli se tento netypický prvek uchytí i jinde.



Figueirense sice svůj zápas s Palmeiras prohrálo 2:3, přesto video se záznamem přímého kopu soupeře zaujalo fanoušky po celém světě. A to zajímavým řešením, jak snížit riziko, že vám soupeř z přímého kopu vstřelí gól.

Vždyť to není úplně vzácná situace - fotbalista, který se ujme standardní situace, využije mezery, jež vznikne pod nadskakujícími hráči soupeře stojícími ve zdi. Brankář totiž převážně očekává míč letící vzduchem a střela letící po zemi ho může pořádně zaskočit.

Pokud však bránící tým použije stejnou zbraň jako Figuerense, měl by jeho soupeř šanci dostat balon do sítě pouze obstřelením zdi ve vzduchu. A to se zrovna v tomto případě nepovedlo.

VIDEO | Podívejte se, jak obránce Figueirense bránil při přímém kopu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud