18. prosince 2013 • 18:35

Hodúr ve fotbale končí! Automaty, sázky a teď trest na 14 let

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se provalila velká sázkařská aféra, ve které figuroval jako jedna z hlavních osob, ještě stále sám trénoval a věřil v návrat. Po úterním rozhodnutí disciplinární komise pro Ivana Hodúra naděje padla. Za účast ve skandálu vyfasoval v úterý od disciplinární komise zákaz činnosti na 14 let.



Kariéru plánoval Ivan Hodúr ukončit později než ve 34 letech, které oslavil v říjnu. Za to, že se zapletl se sázkařskými gangy, má nyní stopku do 48 let – tedy jinými slovy jeho kariéra končí.

V Česku si přitom tvořivý záložník udělal dobré jméno především při působení v Liberci, oblékal také dres Mladé Boleslavi. A podával tak dobré výkony, že si dokonce dvanáctkrát zahrál za slovenskou reprezentaci.

Když však Liberec před šesti lety opustil, začala jeho kariéra nabírat rychle sestupný směr. Vystřídal hned šest klubů – mezi nimi také Ružomberok, Nitru, polský Lubin, až letos dorazil z Trnavy do Dunajské Stredy.

Už právě v Trnavě měl pověst hráče, který kvůli svým finančním problémům neumí zvládat vášeň pro hrací automaty. Hodúr přiznával, že situaci neměl v minulosti úplně pod kontrolou. „Když mají dluhy, přemýšlejí, jak se z toho dostat. A vydělat si poctivou prací je často poslední možnost,“ řekl k Hodúrově případu pro Plus Jeden Deň psycholog Ondrej Kolesár.

„Byl jsem mladý, začal vydělávat poměrně velké peníze a nevážil si jich. Propadl jsem gamblerství a najednou se nedalo z toho začarovaného kruhu dostat. Před očima jsem měl jen barva a čísla,“ přiznal pro slovenský deník Šport.

Jenže shánět peníze začal zřejmě i jiným způsobem. Vyšetřovatelé zkoumají nejen jeho zápasy za jeho poslední klub, ale i podezření, že v Nitře inkasoval 5000 eur (137 tisíc korun) pro sebe a svého spoluhráče Róberta Raka za ovlivnění přípravného zápasu s Bohemians 1905.

Sám Hodúr brzy poznal, že jde do tuhého, když mu zaklepali na dveře policisté.. „Přišli v šest ráno. Chovali se slušně. Ale byl to divný a nepříjemný pocit. Jeden den trénuju a druhý jsem v místnosti se zamřížovaným oknem a okénkem ve dveřích mi podávají jídlo. Tady už končí žerty.“ A po výslechu se Hodúr přiznal. „Není dne, kdy bych nelitoval. Udělal jsem chybu a ponesu následky,“ soukal ze sebe v slzách.

Také fotbalová disciplinárka neměla s Hodúrem slitování. Čtrnáctiletý trest zákazu činnosti ve fotbale, který mu udělila v úterý, znamená v jeho případě doživotní distanc.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud