Tomáš Podvín
31. března 2014 • 13:45

Hvězdy na Spartě! Hašek, Lokvenc či Sionko podpořili bývalé hráče v nouzi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě před ligovým zápasem Sparty se Znojmem si mohli fanoušci užít parádní fotbalovou podívanou. Na Letné se sešly nejen bývalé hvězdy letenského klubu v čele s Ivanem Haškem, Jiřím Novotným, Liborem Sionkem či Vratislavem Lokvencem. Jejich tým Real Top ve finálovém zápase prvního ročníku charitativního turnaje na podporu bývalých sparťanských fotbalistů v nouzi naprosto dominoval a celý turnaj opanoval. „Příští rok jsme tu zase,“ shodly se spokojené legendy. Výtěžek věnují na charitu.



První ročník turnaje, který organizuje Nadační fond AC Sparta Praha, začal už v únoru. V neděli před zápasem Sparty pak přišlo jeho vyvrcholení. Až do finále vystoupal tým osobností Real Top Praha a i v něm si vedl suverénně.

„Něco jsem na Spartě zažil a jsem rád, že jsem se sem vrátil vítězně,“ neskrýval po utkání spokojenost ještě nedávno záložník pražské Sparty Libor Sionko.

Legend a osobností mohli na hřišti vidět fanoušci hned několik. Všichni byli charitativní akcí nadšení. „Je to skvělá věc pro bývalé hráče. Určitě to moc podporuji. Do budoucna je to zajímavé i pro sponzory,“ pochvaloval si bývalý útočník Vratislav Lokvenc.

Hvězdy na Spartě. Turnaj pomůže bývalým hráčům v nouzi
Video se připravuje ...

„Rádi se proběhneme, je to krásně strávené odpoledne. Co víc si přát?“ potvrzoval jeho slova bývalý skvělý sparťanský hráč a trenér Ivan Hašek.

Přestože Haškův tým vyhrál ve finále suverénně po výsledku 9:2, bývalý záložník byl k sobě tvrdý. „Já jsem nikdy nebyl se svým výkonem spokojený. My ze Sparty to asi máme v sobě,“ vyprávěl se smíchem.

K němu se přidal i populární komentátor Jaromír Bosák. „Se svým výkonem spokojený nejsem. Smutné je, že teď už se to nezlepší,“ říkal v dobré náladě fotbalový nadšenec.

Všichni účastníci se shodli, že příští rok zase rádi přijedou. „Pokud bude zdraví sloužit, budu tu,“ tvrdil Ivan Hašek. „Určitě přijdu i příští rok,“ hlásil hned Sparťan Lokvenc. Nejvtipněji ale zakončil setkání osobností právě Sionko. „Budu čekat na značce, a jestli mi zavolají, přijedu,“ smál se.

„Je to skutečně skvělá akce a všichni jsme za ni hrozně rádi. Všichni kluci by mohli trávit čas se svými rodinami, ale přijedou klidně desítky kilometrů, aby tu byli. Ať už se pomáhá dětem, nemocným nebo právě bývalým fotbalistům, vždy to budu podporovat. A pokud se bude konat druhý ročník, určitě zase rád přijedu,“ shrnul podstatu celého turnaje na závěr Bosák.

Lokvenc: Hráči jsou, ale špatně se s nimi pracuje
Video se připravuje ...

Ve Spartě je pohoda, která tu dřív nebyla, shodují se Lokvenc i Sionko
Video se připravuje ...

Fotbalový trenér Ivan Hašek
Fotbalový trenér Ivan Hašek

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud