Stanislav Hrabě
2. června 2014 • 15:45

Studentům z Chrudimi tleskaly největší italské fotbalové naděje

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TERNI | Možná jim k úspěchu přál budoucí Buffon, Pirlo nebo Totti. Velice slavnostní rámec mělo totiž předání ocenění vítězům české a italské části soutěže středoškolských výběru o Pohár Josefa Masopusta, kteří se nakonec střetli spolu v mezinárodním měření. Nevadí, že mladí Italové po remíze 1:1 vyhráli na střely ze značky pokutového kopu 4:1. Aplaus si zasloužili všichni.



A do dlaní tleskaly velké italské naděje. Slavnostní akt proběhl totiž o přestávce odvetného finálového střetnutí Italského poháru do 19 let na hlavním stadionu klubu Ternana Calcio, účastníka Serie B, v němž se místní mladíci pokoušeli smazat jednobrankový dluh z úvodního duelu proti FC Torino. Podařilo se jim to, na osudové penalty ovšem padli.

Stejně jako studenti chrudimského lycea Bohemia proti domácímu školskému výběru Liceo Scientifico Renato Donatelli. „Neprohráli jsme, jenom byli lepší při penaltách,“ zdůraznil ředitel školy Jaromír Pecina.

Trofej pro poražené z mezinárodního soupeření vítězů Poháru Josefa Masopusta, přebrali chrudimští studenti v poločase finále Italského poháru do 19 let Trofej pro poražené z mezinárodního soupeření vítězů Poháru Josefa Masopusta, přebrali chrudimští studenti v poločase finále Italského poháru do 19 letFoto Klub přátel Josefa Masopusta - Petr Procházka

„Jsem na vás hrdý a budu na vás vzpomínat do konce života,“ složil poklonu svým žákům. „Byli jste výborní,“ připojil se trenér a učitel Luboš Pavlík.

Smutek pozvolna vyprchal i z poražených. „Pane řediteli, nejel jsem třináct set kilometrů, abych pak prohrál,“ vzdychal střelec týmu Marek Netušil. „Kdyby to tak mělo být, raději zůstanu v Itálii a v římském koloseu budu dělat strašáka,“ nabídl, jak by neúspěch odčinil.

Nemusel. Pohár pro vítěze si sice chrudimští fotbalisté neodvezli, ale ostudu v žádném případě neudělali. Když přebíral jejich kapitán cenu pro poražené, tleskaly jim italské naděje, které možná budou v nejbližší době psát novou historii čtyřnásobných mistrů světa.

Reprezentovali Českou republiku
Brankáři: Jan Stejskal, Jiří Janda

Obránci: Pavel Rabas, Tomáš Pirkl, Martin Kosař, Jakub Veselský, Štěpán Strouhal

Záložníci: Martin Opina, David Motl, Lukáš Mrázek, Jiří Paclík, Martin Malinský, Matěj Teslík

Útočníci: Marek Netušil, Tomáš Mlynka

Trenéři: Luboš Pavlík, Jaromír Pecina

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud