13. ledna 2015 • 04:30

Luiz v sestavě roku? Stejně šokující jako volba Kataru, kritizují FIFA

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší šok při vyhlašování ankety Zlatý míč FIFA? Určitě ne jméno jejího vítěze, kterým se opět stal Cristiano Ronaldo. Mnohem větší rozruch vyvolalo zařazení brazilského obránce Davida Luize do nejlepší jedenáctky za rok 2014.



Luiz, který jako kapitán vedl Brazílii do klíčového semifinále na loňském MS proti Německu (1:7), tehdy na domácím šampionátu neustál nápor Němců a obrana pod jeho zoufalým vedením inkasovala rekordní příděl!

V památném zápase ovšem působil obránce, za kterého zaplatilo PSG Chelsea 50 milionů liber (1,7 miliardy korun), velmi chaoticky. Jako stoper hrál spíše na křídle, dozadu se vracel poklusem, bránit za něj museli záložníci. Po závěrečném hvizdu dokonce plakal.

Není se tedy čemu divit, když se po jeho velmi překvapivé volbě do týmu roku, začali fotbaloví experti sami sebe ptát, zda je něco takového myšleno opravdu vážne?!

„David Luiz zvolen do nejlepší sestavy roku. Stejně alarmující, jako volba Kataru jako pořadatele MS 2022,“ napsal na Twitter fotbalový reportér britských The Times Oliver Kay.

 

V podobném duchu se nesly komentáře ostatních expertů. Klubová legenda Liverpoolu Jamie Carragher si ironicky rýpla do Seppa Blattera. „David Luiz! Ať jde Blatter pryč!“ vyzval na svém twitterovém účtu.

 

Další britský expert Keir Radnedge zase na svůj účet poznamenal: „David Luiz v nejlepší jedenáctce roku? Směšná volba, předpokládám.“

 

Stoper francouzského PSG, který přišel za rekordní sumu 50 milionů eur, se stal terčem vtipů a komentářů plných ironických rýpnutí. Jednu takovou si neodpustil ani web anglického deníku Telegraph: „David Luiz je v ideální sestavě roku 2014 a ano, vážně si neděláme legraci."

Sestava roku 2014: ManueNeuer (Bayern Mnichov, Německo) – Phillipp Lahm (Bayern Mnichov, Německo), David Luiz (PSG, Brazílie), Sergio Ramos (Real Madrid, Španělsko), Thiago Silva (PSG, Brazílie) – Andrés Iniesta (Barcelona, Španělsko), Toni Kroos (Real Madrid, Německo), Angel di María (Manchester United, Argentina), - Lionel Messi (Barcelona, Argentina), Cristiano Ronaldo (Real Madrid, Portugalsko), Arjen Robben (Bayern Mnichov, Nizozemsko)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud