31. ledna 2015 • 17:00

Přetrénovaný fotbalista? V Česku jsem žádného neviděl, říká Hřebík

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stal se z toho takový kolorit. Český fotbalista přestoupí do zahraničí a po pár týdnech hlásí: Tady se trénuje podstatně víc a ve větším tempu. „A já se ptám: jak je to možné? Bohužel je to možné,“ kroutí hlavou sportovní ředitel Sparty Jaroslav Hřebík v rozhovoru pro sobotní deník Sport.



Chyba nemusí být zákonitě v trenérovi, ale i v přístupu hráčů. I když bude trénink českého týmu správně nastavený jako v prestižní západoevropské lize, může ho ovlivnit jeden faktor.

„Český trenér řekne, že se bude trénovat maximální intenzitou, ale hráči to neudělají. Kdežto v zahraničí by to odtrénovali v supermaximální intenzitě, protože je tam větší konkurence. U nás už má většina hráčů skoro jisté, že bude hrát,“ přemýšlí Hřebík.

Hřebík o reprezentaci při MS: Alžírsku i Švýcarsku nemůžeme konkurovat
Video se připravuje ...

O svých trénincích si v době, kdy trénoval, nikdy nemyslel, že jsou extra náročné. Přesto v minulosti čelil nepříjemné situaci, kdy kapitán Sparty Karel Poborský veřejně vystoupil a prohlásil, že je kvůli Hřebíkovým metodám přetrénovaný.

„U nás jsem neviděl přetrénovaného hráče. Viděl jsem ve sportu třeba Katku Neumannovou , když projela cílem a padla. Ale přetrénovaného fotbalistu nikdy,“ uzavřel.

Velký rozhovor s Jaroslavem Hřebíkem o stagnaci českého fotbalu čtěte v sobotním Sportu! Elektronickou verzi můžete zakoupit ZDE »

Titulní strana deníku Sport Titulní strana deníku SportFoto Sport

Sportovní ředitel Sparty Jaroslav Hřebík nemohl na zápase Sparty proti Trnavě chybět.
Sportovní ředitel Sparty Jaroslav Hřebík nemohl na zápase Sparty proti Trnavě chybět.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud