1. května 2015 • 21:12

Šest derby pražských S během dvou dní! To nabízí kategorie U14 v rámci projektu Fotbalem k přátelství

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Víkend plný derby! Dnes a zítra mohou fanoušci Slavie a Sparty vyrazit celkem na šest utkání odvěkých rivalů – střetnou se týmy žen a dorostenců, jakož i starších a mladších žáků. Bezesporu nejslavnější atmosféru bude mít sobotní duel kategorie U14 v tréninkovém centru na Strahově (11.45), který bude domácím vrcholem projektu Fotbalem k přátelství. Čestný výkop utkání proto provede letenská legenda Jiří Novotný. „Kluci se na to moc těší,“ říká Roman Mrázek, trenér malých sparťanů.



Zatímco váš tým nadstavbovou část žákovské ligy U14 suverénně vede, slávisté na vás ztrácejí už devět bodů. Bude pro vás i přesto derby vrcholem sezony?

„Určitě, to platí od přípravky až po chlapy. Slavia sice nyní prohrála třikrát za sebou, ale bodové rozdíly nehrají v derby žádnou roli. Slavia se dostala do nadstavbové části až v posledním zápase na úkor Plzně, která má také výborný mančaft, ale my si raději zahrajeme dvakrát se Slavií než s Viktorkou.“

Utkání bylo vybráno k oslavě Mezinárodního dne fotbalu a přátelství a je součástí projektu Fotbalem k přátelství, hráči obou týmů si předají speciální náramky. Myslíte, že to atmosféru derby ovlivní?

„Ovlivní – a jednoznačně pozitivním způsobem. Vím, že se na to kluci obou týmů těší, chceme zápas odehrát v klidu a se ctí. Vedu zároveň i tým pražského výběru v této kategorii, v němž je pět slávistů, takže je dobře znám, dvakrát do měsíce je i trénuju. Před zápasem je zajdu pozdravit do kabiny, ale to je všechno. Stačí emoce mezi rodiči.“

Jsou ve vašem nebo soupeřově týmu hráči, kteří by předtím oblékli dres opačného pražského »S«?

„Ne, my si navzájem hráče nepřetahujeme, myslíme si, že si každý má své mužstvo vypiplat sám.“

Váš útočník Matyáš Kozák dal v posledních dvou mistrovských utkáních pokaždé čtyři góly. Může se mu to povést i potřetí?

„Může, já mu věřím. Naše útočné duo Kozák-Hložek je hladové, pořád chtějí dávat góly, jsou k tomu předurčení, jsou to zabijáci. Kozák je náš Lafata.“

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud