10. prosince 2015 • 04:35

Vysoká hra agentů: Zíka prý má zálusk na Rosického i Paskovu firmu

Autor: šf, šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký návrat chystá někdejší elitní hráčský agent Pavel Zíka. Muž, který stál léta v pozadí agentury Sport Invest a zastupoval brankáře Petra Čecha, by podle informací deníku Sport mohl převzít firmu svého někdejšího tvrdého konkurenta Pavla Pasky. Pokud by vše klaplo, byl by to mezi agenty největší „deal“ v historii českého fotbalu.



Zíka, jenž na svém comebacku usilovně pracuje a hlavní start se vším všudy plánuje na začátek příštího roku, zprávu ani nepotvrdil, ani nevyvrátil. „Pana Pasky si dlouhodobě velice vážím,“ uvedl na přímý dotaz. „Více se k této spekulaci nebudu vyjadřovat,“ dodal.

Tento týden by nicméně mělo proběhnout jedno z finálních jednání. Zájem o jeho úspěšné dotažení je z obou stran, Zíka by převzal celou Paskovu společnost International Sport management, jež zastupuje kromě jiných Tomáše Rosického , Milana Baroše , Václava Kadlece či plzeňské hráče Jana Kopice a Jana Kovaříka. Otázkou je, jestli by Paska, nejzkušenější domácí manažer, byl ještě nějakou dobu aktivní, nebo z branže odešel.

Milan Baroš s agentem Paskou přichází na jednání disciplinární komise
Milan Baroš s agentem Paskou přichází na jednání disciplinární komise

Velký obchod by byl pikantní z toho důvodu, že vztahy mezi oběma muži bývaly vyhrocené. „Já jsem jako licencovaný trenér vedl mladé hráče už v době, kdy pan Zíka ještě prodával kombajny někde v Argentině,“ prohlásil například Paska v roce 2007 s narážkou na Zíkovu obchodní činnost před vstupem mezi agenty.

Zíka nicméně uvolnil před čtyřmi lety pole, když jeho spojení se Sport Investem náhle a překvapivě skončilo. Po vypršení konkurenční doložky se ovšem vrací s novou sportovní agenturou. Mezitím již začal podepisovat hráče.

„Máme jich již okolo dvaceti, většinou to jsou čeští reprezentanti od patnácti do jednadvaceti let a dále také hráči české reprezentace,“ uvedl již dříve pro server iSport.cz. Poohlédl se i v kádru mistrovské Plzně, ovšem působení své společnosti nechce omezovat jen na fotbal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud