1. listopadu 2017 • 16:00

Šírl po řádění v divizi: za napadení sudího nesmí dva roky hrát fotbal

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise Řídící komise pro Čechy ve středu odpoledne rozhodla o výši trestu pro Radka Šírla. Bývalý prvoligový fotbalista v sobotním divizním duelu v dresu Zbuzan proti Vysokému Mýtu inzultoval sudího, dostal červenou a utkání bylo ukončeno. Šírl dostal zákaz činnosti na dva roky nepodmíněně, což je maximální výše, kterou komise hráči mohla udělit.



Zkušený fotbalista se za svůj čin omluvil, což mu při rozhodování komise pomohlo. K dvouletému zákazu činnosti mohl dostat ještě finanční pokutu až do výše 100 tisíc korun. Zbuzany, za které Šírl hraje, zaplatí pokutu 150 000 korun, k tomu kontumaci sobotního zápasu 0:3 ve prospěch Vysokého Mýta.

Verdikt komise sdělil novinářům po úterní zasedání předseda disciplinární komise Řídící komise pro Čechy Zdeněk Tasch. Šírl může v polovině trestu zažádat o prominutí zbytku, ve fotbale do té doby může působit v jiné pozici, například jako trenér.

Incident se stal devět minut před koncem prvního poločasu. Jeden z hostujících hráčů "zajel" do domácího brankáře, což se Šírlovi nelíbilo. Následně do protihráče vrazil a ještě ho na zemi nakopl. Hlavní rozhodčí Matěj Cichra udělil Šírlovi červenou kartu, což bývalého vítěze Poháru UEFA s Petrohradem ještě víc rozzuřilo. Nejprve strčil do asistenta a poté udeřil hlavního sudího. Ten zápas předčasně ukončil za stavu 0:1.

Šírl dostal z hlediska zastavení činnosti nejvyšší možný trest, pokutě se ale vyhnul. "Dospěli jsme k tomu jednomyslně. Přitěžujících okolností je hodně, jediná polehčující je projevená lítost a omluva rozhodčímu, kterého kontaktoval v neděli po utkání," řekl Tasch.

Potrestaný exreprezentant Šírl: Lituju toho, co se stalo, trest přijímám
Video se připravuje ...

"Pan Šírl říkal, že jednal v emocích, že to byl zkrat. Vzhledem k tomu, že nebyl nikdo zraněn a pan Šírl projevil lítost, nepřistoupila komise k tomu, aby dostal ještě finanční sankci. Disciplinární řád umožňuje v tomhle případě 100 tisíc korun," dodal Tasch.

Šírl trest respektuje, ale novinářům neřekl, zda se odvolá. "Já to beru, protože tohle je neomluvitelné. Takže proti tomu nemám žádné námitky," uvedl Šírl. "Svého činu lituji, neustál jsme to jak po sportovní, tak po lidské stránce. Pak rozhodčí za nic nemůže, přetekly mi nervy. Teď za to ponesu následky," dodal bývalý ligový hráč Bohemians 1905, Sparty či Mladé Boleslavi. Celý rozhovor čtěte ZDE>>>

Radek Šírl (vlevo s desítkou) se vrhá k soupeři, který atakoval zbuzanského brankáře
Radek Šírl (vlevo s desítkou) se vrhá k soupeři, který atakoval zbuzanského brankáře

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud