2. června 2018 • 19:57

Zbrojovka se snad vrátí jako Olomouc, tuší Ujfaluši. Má Plzeň na Ligu mistrů?

Autor: Vladimír Formánek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Městský stadion Srbská žil i týden po konci ligy fotbalem. Oslavy spojené s výročím 40 let od zisku titulu dopnil nejen dětský den, ale i rozlučka bývalého hráče Zbrojovky Luboše Kaloudy. Dres jeho týmu oblékl i bývalý reprezentační kapitán Tomáš Ujfaluši. Ten se v rozhovoru pro iSport.cz vrátil mimo jiné k sestupu brněnské Zbrojovky z nejvyšší soutěže. "Věřím, že se vrátí, tak jako se vrátila Olomouc," prohlásil bývalý zadák.



Ligové soutěže už skončily, o vítězích a sestupujících je rozhodnuto, co říkáte na pád Brna, která jakožto druhé největší město do první ligy nejspíš patří?
"No, patří... Přirovnal bych to k situaci, kdy sestoupila Sigma. Fanoušci Zbrojovky byli vždycky zvyklí, že se hraje první liga a měli výborný tým, takže je to škoda. Ovšem věřím, že se vrátí, tak jako se vrátila Olomouc."

Právě paradoxně sestup by mohl Zbrojovce pomoct, nemyslíte?
"Kdyby to dopadlo tak jako u Sigmy, že se dala během roční anabáze ve druhé lize do kupy, tak by tak mohlo být. Přeji Brnu, ať se jim to povede."

Když už jsme u těch sestupů, tak tomu se nevyhnul ani jeden váš bývalý klub, a to Hamburk. Po 55 letech padli, jak jste to prožíval?
"Přiznám se, že jsem to moc neprožíval, ale sledoval to. Zřejmě to tak mělo být, protože už to tak vypadalo asi tři čtyři roky, kdy se zachraňovali až v baráži nebo to bylo o skore. Snad se poučí. V Hamburku mají krásný stadion, úžasné zázemí a určitě patří do první ligy. Jde o tradiční týmu."

Jiný klub, kde jste působil, Atlético Madrid, zase slavil vítězství v Evropské lize...
"To už je lepší. V lize se jim podařilo skončit dokonce před Realem, takže super, akorát oni zase opanovali Ligu mistrů."

Další, kdo se radoval ze zisku trofeje z vašich bývalých působišť, je Galatasaray. V turecké lize získal titul v těžké konkurenci. To se určitě příjemně sledovalo, ŽE?
"Přišel Fatih Terim a s ním, myslím si, i jisté nadšení. On dokáže ten tým vyhecovat. Zvládli to, navíc v konkurenci Besiktase a Fenerbahce, tam se o to rvali do posledního kola. A jsem rád, že titul zůstal doma."

Zpátky do Česka. Plzeň si ziskem titulu zajistila základní skupinu Ligy mistrů. Určitě budou muset posílit, ale mají šanci?
"Dostat se do základní skupiny Champions League je známkou toho, že ten tým určitě má kvalitu, i když jarní část nezvládli úplně dobře, ten náskok jim možná zamotal hlavy. Posílit budou muset určitě. Pan Vrba už s Plzní okusil nejprestižnější soutěž, takže zkušenosti tam jsou."

Co říkáte na jarní senzaci, Jablonec, který se po fantastické jízdě dostal do základní skupiny Evropské ligy?
"Neskutečná jízda. Je neuvěřitelné, co pan Rada s nimi provedl, na jaře prohráli snad jediný zápas. Je to super, strašně jim to přeju, ať se podívají zpátky do Evropy a neudělají ostudu."

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud