Jan Podroužek
3. června 2018 • 10:30

Nedvěd mladší si zahrál s tátou, k fotbalu nepřičichl: Boxuju a studuju

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Být v Juventusu, vysvlékl by z dresu Samiho Khediru. S jeho číslem šest nastoupil Pavel Nedvěd mladší po boku svého slavného otce. Poprvé takhle vyběhli v mistrovském zápase za rodnou ves držitele Zlatého míče. Výsledkově to nedopadlo, ale oba Nedvědové měli prsty v jediném gólu domácích. „Byl to neuvěřitelný zážitek zahrát si s tátou,“ popisoval Nedvěd mladší.



Baník Královské Poříčí B od začátku válel. Uběhla čtvrthodinka a hosté už vedli 2:0. Pak se vytáhli otec se synem ze Skalné. Jak bylo vždycky známo, Nedvěd kopal oběma nohama. A tak svou levačkou ze středu hřiště poslal přesný balon osmnáctiletému potomkovi, ten hned prodloužil akci na spoluhráče a z následného děje vytěžil černobílý výběr snížení.

„Táta mi zkouší vždycky pomoct, radí mi, kam nabíhat, co dělat, to k tomu patří. Já ho zkouším poslechnout, vždycky se můžu něco naučit,“ říkal vzorně Pavel mladší, jak se s tátou chystal na velký zápas. Přišly skoro dva tisíce lidí, tedy zhruba tolik, kolik má Skalná ležící kousek od Chebu obyvatel. „Poprvé jsem na fotbale viděl tolik lidí, radši jsem na to ani nekoukal, abych pak nebyl ve stresu,“ smál se mladší Nedvěd.

Klan Nedvědů ozdobil soupisku Skalné. Zahrát si s tátou je vždycky zážitek, hlásí Nedvěd mladší
Video se připravuje ...

Ve stopách otce zcela jistě nepůjde. K fotbalu přičuchl až někdy kolem třináctého roku, chodil si zakopat s vrstevníky, pak začal i s partou kolem svého táty a prezidenta Juventusu Andrey Agnelliho, která každý čtvrtek mydlí malý fotbal pro srandu v Turíně.

„I když spolu hrajeme každý týden, tak to není to samé, bylo to zvláštní. Ale fotbalu se věnovat nebudu, možná zůstanu u sportu, ale to teprve uvidím, jinak třeba boxuju, ale hlavně studuju. Zatím jsem na jazykovce, možná se dostanu časem do jiné země, ale teprve uvidím, co budu dělat,“ nechal syn Pavel trochu nahlédnout do svých plánů.

Na utkání se do Skalné přijela podívat i Nedvědova žena Ivana. „Baví mě to tady ve Skalné, vždycky sem hrozně rád jezdím a s klukama si to užiju, je s nimi sranda,“ pochvaloval si akci i přes prohru 1:4 Pavel mladší.

Nedvěd oblékl dres Skalné po třiceti letech. Výkon syna? Moc toho nenaběhal, proto jsme prohráli, smála se legenda
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud