5. listopadu 2018 • 13:55

Van der Vaart končí s fotbalem. Závěr v Dánsku mu kazila zranění

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouholetý nizozemský reprezentant Rafael van der Vaart po 18 letech kariéry končí s profesionálním fotbalem. Jeho rozhodnutí uspíšily zdravotní problémy, které mu pokazily poslední angažmá v Dánsku. Vicemistr světa z roku 2010 ohlásil okamžitý odchod v 35 letech.



Někdejší záložník Realu Madrid, Ajaxu, Tottenhamu a Hamburku odešel do dánské ligy před dvěma lety a po Midtjyllandu naposledy hrál za Esbjerg, tedy ve stejném městě jako jeho přítelkyně, reprezentační házenkářka Estavana Polmanová.

Od začátku sezony však Van de Vaart nastoupil jen třikrát. "Chtěl jsem hrát fotbal ještě jako dědeček, ale to už neklapne. Nejsem tady kvůli tomu, abych pořád jen chodil na rehabilitace," řekl hráč se 109 starty za reprezentaci a první vítěz ankety Zlatý chlapec o nejlepšího fotbalistu do 21 let hrajícího v Evropě. Vyhrál ji v roce 2003.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud