Adam Procházka
1. srpna 2019 • 18:40

Ze Slavie do Interu Milán. Bartoňová se těší na ligu plnou vyrovnaných zápasů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na trase Česká republika – Itálie je v letním přestupním období, co se týče ženského fotbalu, dál živo. Po Andree Staškové, která přestoupila ze Sparty do Juventusu, a Kamile a Michaele Dubcových, které zamířily ze Slavie do Sassuola, se na Apeninský poloostrov stěhuje další česká reprezentantka. Obránkyně Eva Bartoňová míří ze Slavie do Interu Milán, který je nováčkem nejvyšší italské ženské fotbalové soutěže.



Se Slavií si zahrála čtvrtfinále Ligy mistryň a její výkony nezůstaly bez povšimnutí. Pětadvacetiletou rodačku z Jilemnice Evu Bartoňovou si vyhlédl Inter Milán. Česká obránkyně, která prošla také Spartou, či Hradcem Králové se stala jednou z pěti nových tváří italského celku.

Spolu s Bartoňovou budou dres „Nerazzurri“ oblékat nově také Francozka Julie Martine Debeverová, Finka Anna Emilia Auvinenová, Portugalka Andreia Alexandra Nortonová a Belgičanka Ella van Kerkhovenová.

„Vážím si příležitosti hrát fotbal v zahraničí, je to pro mě splněný sen. Těším se především na soutěž, která slibuje každý týden vyrovnaný zápas. Konečně si vyzkouším, jaké to je, věnovat se fotbalu naplno, více trénovat, mít čas na regeneraci a celkově se snažit posunout výkonnost zase o kousek dál,“ řekla pro fotbal.cz k svému přestupu Bartoňová.

V nejvyšší italské soutěži se bude Bartoňová potkávat s exsparťankou Andreou Staškovou, která zkraje července posílila Juventus, ale i se svými bývalými spoluhráčkami ze Slavie, sestrami Kamilou a Michaelou Dubcovými, které přestoupily do Sassuola.

Vše o Slavii čtěte zde>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud