20. září 2019 • 17:51

Protest proti Berbovi a vedení FAČR bez trestu. Opočno vyzývá další celky

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Opočna a Přepych se ohradili proti strukturám ve vedení českého fotbalu. Svůj vzájemný zápas zahájili stávkou v podobě přihrávání si v kruhu na polovině hřiště. Jejich protest se obešel bez disciplinárního trestu. Výzva obou celků zasáhla celou fotbalovou veřejnost a dá se proto očekávat, že o následujícím víkendu se k protestu přidají další celky.



Netradiční formu protestu proti vedení FAČR zvolily týmy z I. B třídy Královéhradeckého kraje – Spartak Opočno a SK Přepychy. Hráči se po úvodním hvizdu seběhli na polovinu hřiště, kde si začali v kruhu přihrávat míč. Hlasatel zároveň četl prohlášení celků ohrazující se proti současnému stavu českého fotbalu.

„Pro fotbal to samozřejmě dobré nebylo. Nemyslím si ale, že by šlo o něco natolik strašného, abychom to museli trestat či postihovat. Uvidíme, jaký bude mít celá kauza vývoj v budoucnu,“ uvedl pro seznamzpravy.cz předseda Disciplinární komise Královéhradeckého kraje Josef Koňák.

V Opočně věří, že se nyní k protestu přidají i další celky. „Na kraji asi kalkulují s tím, že celý situace utichne a budou mít zase klid. Nečekám divočinu, ale jsem přesvědčený, že i díky předešlé medializaci se k nám přidají další kluby v Česku,“ uvedl trenér Spartaku Martin Šnajdr.

Jeho protějšek z Přepych Tomáš Rejzek se obává, aby se protest neotočil proti jeho týmu. „Můj dojem je takový, že pravý trest pocítíme o víkendu, kdy hrajeme doma. Počítám, že zástupci svazu přijedou striktně zkontrolovat vše, co musíte k zápasu I. B třídy dodržet. Jako například správná nosítka, dodržený počet osmi pořadatelů, cedulky na všechno a podobné nesmysly,“ vyjmenoval.

„Nikdo z nás ale nezapomene na to, že jsme českému fotbalu nastavili obličej. Mladší hráči, kteří nejdříve nevěděli, oč jde, již chápou společenský přesah akce proti zlu. Jsem rád, že jsme takto vystoupili z davu. Navíc nyní, když budeme za pár dní slavit 30 let od sametové revoluce. Ukázali jsme mladým, že bojovat je důležité,“ navázal Rejzek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud