Matěj Karmazín
23. října 2019 • 17:37

Mladíci Slavie po Barceloně: Zážitek, ale chtěli jsme body. Jsou jako Anglie

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krutý výsledek, který úplně neodpovídá průběhu zápasu. Devatenáctka Slavie v dalším utkání mládežnické Ligy mistrů podlehla Barceloně 0:4 a nenavázala na tři týdny staré vítězství proti Dortmundu. Mladíkům z vyhlášené katalánské školy se přesto dokázala hlavně v první půli vyrovnat. „Hráli jsme dobře, ne-li líp než oni,“ prohodil záložník Lukáš Červ. „Jenže pak jsme dostali gól a už se nechytli,“ litoval konečné vysoké porážky.



Kdo čekal, že se v tréninkovém centru Slavie na Xaverově bude vše valit na jednu bránu, pletl se. Mladí slávisté v úvodní desetiminutovce přečkali dvě slibné šance soupeře a pak zjistili, že se vůbec nemusí bát hrát svou hru. Aktivně na levém křídle působil Jakub Zeronik, často v náběhu byl kapitán Daniel Kosek, který si v MOL Cupu proti Vyšehradu nedávno odbyl i premiéru za ligové „áčko“. Celý tým svědomitě plnil pokyny kouče Martina Hyského, jenž byl u postranní čáry hodně slyšet.

Největší šance červenobílých přišla těsně před přestávkou. Červ hezky uvolnil Felipeho, který ve velmi nadějné pozici mířil placírkou na zadní tyč. Brazilská posila Slavie z Palmeiras bránu ovšem netrefila. „Řekli jsme si, že chceme makat a jezdit, že by to na ně mohlo platit,“ podotkl Červ. „Jenže ve druhé půli ukázali, jací jsou to hráči,“ doplnil.

Co se stalo? Hned dvě minuty po pauze Pražané zaváhali na pravé straně, do rozhozené obrany vlétl Konrad De La Fuente a překonal Jakuba Markoviče. „Ten gól utkání zlomil. Pak už jsme se nechytli, Barcelona to měla v režii,“ mrzelo brankáře, který už také nakoukl do týmu kouče Trpišovského. Chvíli nato přesně pálili ještě Mortimer a Jardi a bylo vlastně rozhodnuto.

„Dobrý zážitek, ale určitě jsme chtěli body. Jenže po vlastních chybách jsme dostali góly a už se sesypali,“ prohlásil neúnavně běhající Červ. Slavia ovšem zjistila, že ani soupeřů s velkým jménem se bát nemusí. „Všechny nás potěšilo, že jsme si dokázali, že s nimi dá hrát,“ uznal Markovič.

Dorostenci Barcelony nastoupili v pro klub tradičním rozestavení 4-3-3 a na hřišti o sobě dobře věděli. Mají zažité, co se po nich chce. „Už když jsme proti nim před třemi lety hráli All Stars Cup, tak šlo hodně poznat, co je tam učí. Asi to funguje,“ usmál se Markovič. „Málokdy to nakopli, nebojí se hrát od gólmana. Fakt dobrý,“ přidal Červ.

Oba už sbírají zkušenosti i v barvách slávistického béčka, které hraje ČFL. S úrovní české třetí ligy však Barcelona prý příliš srovnat nejde. „Víc se to přibližuje mládežnickým reprezentacím. Barca byla zhruba na úrovni Anglie, s kterou jsme hráli v U18,“ přiblížil osmnáctiletý středopolař Červ.

Mladí slávisté tak ve skupině Youth League zůstávají na třech bodech, jejich středeční sok je na tom stejně. A nejbližší program? Nejdřív společná večeře s hráči Barcelony a pak do Edenu fandit Součkovi a spol. „Všichni máme v hlavách, že bychom si jednou chtěli zkusit Champions League i v chlapech,“ řekl Červ. „Výsledek večer snad bude lepší,“ uzavřel Markovič.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud