23. března 2020 • 04:50

Součkovy TOP momenty: týmová euforie i přesun mezi hvězdy

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
  • Tomáš Souček se poprvé v kariéře stal Fotbalistou roku. Jaké byly jeho TOP momenty uplynulých měsíců?Tomáš Souček se poprvé v kariéře stal Fotbalistou roku. Jaké byly jeho TOP momenty uplynulých měsíců?FOTO: Koláž iSport.cz

    Poprvé v kariéře byl Tomáš Souček vyhlášen Fotbalistou roku. Záložník West Hamu prožil parádní měsíce, během nichž dosáhl na několik velkých úspěchů. Rodák z Havlíčkova Brodu získal nejen double se Slavií a vybojoval si angažmá ve věhlasné Premier League. Připomeňte si zářné momenty osmadvacetiletého reprezentanta.  

  • Double se Slavií

    S bilancí 29 odehraných zápasů, 10 vstřelených gólů a 5 asistencí byl opravdovým lídrem a hnacím motorem Slavie při zisku mistrovského titulu a výrazně se podílel i na triumfu v poháru. Nejprve dvěma góly pomohl v semifinále skolit Spartu, ve finále nasměroval červenobílé za triumfem proměněnou penaltou. Pojistku přidal Lukáš Masopust a Slavia mohla slavit double po dlouhých 77 letech.

    Radost v Edenu! Slávisté si převzali pohár pro mistra ligy
    Video se připravuje ...

  • Góly Spartě

    Proti hlavnímu rivalovi Slavie se Součkovi nesmírně dařilo. Spartě čelil během roku 2019 celkem čtyřikrát a vstřelil jí hned pět gólů. Nejprve pomohl k remíze 1:1 v lize, následně se dvakrát trefil v semifinále poháru při výhře „sešívaných“ 3:0. K dalšímu vítězství (2:1) pomohl brankou v nadstavbě (2:1) a další střelecký příspěvek přidal na podzim v nové sezoně (3:0).

    Slavia - Sparta: Souček v této sezoně v derby střílí už svůj pátý gól! Sešívaní vedou 1:0
    Video se připravuje ...

  • Odčiněná minela v Evropské lize se Sevillou

    Po postupu přes Genk přidělil los Slavii do cesty nejúspěšnější tým Evropské ligy, Sevillu. Dvojzápas odstartoval Součkovou chybou, po níž Španělé rychle vedli. Slavia nakonec vydřela venku remízu 2:2. V domácím památném utkání, které Pražané vyhráli 4:3 po prodloužení, sehrál ale Souček klíčovou roli. Nejprve trefou z penalty v úvodu druhé půle poslal červenobílé do vedení 2:1. Následně přihrál v prodloužení na gól Micka van Burena a u rozhodující trefy to byl rodák z Havlíčkova Brodu, kdo ve skrumáži po trestném kopu pomohl vybojovat na velkém vápně míč, což vedlo až k doslova ušmudlané postupové trefě Ibrahima Traorého.

    Senzační remíza! Slavia v Seville dvakrát vyrovnala a veze plichtu 2:2
    Video se připravuje ...

    Eden v extázi, Slavia šokovala Sevillu v závěru prodloužení a slaví neuvěřitelný postup
    Video se připravuje ...

  • Z Chelsea se vztyčenou hlavou

    Přes anglického giganta ve čtvrtfinále Evropské ligy Slavia už neprošla (0:1 a 3:4). Přesto odcházeli její hráči ze hřiště s hlavou zdviženou. Nejinak to bylo v případě Součka, který přesnou hlavičkou snižoval na Stamford Bridge na 1:3.

    Slavia s Chelsea sahala po absolutní senzaci, po heroickém výkonu prohrála 3:4
    Video se připravuje ...

  • Liga mistrů a góly gigantům

    Úspěšnou sezonu 2018/2019 korunovala Slavia v čele se Součkem postupem do základní skupiny Ligy mistrů přes rumunskou Kluž. Pětadvacetiletý záložník zaujal v milionářské soutěži nejen trefami proti Interu Milán z penalty a Dortmundu, ale i tím, že se stal hráčem, který v základních skupinách naběhal nejvíce metrů.

    SESTŘIH LM: Dortmund - Slavia 2:1. Domácí slaví, sešívané deptal gólman Bürki
    Video se připravuje ...

    SESTŘIH LM: Slavia - Inter 1:3. Pražany podržel ve hře VAR, hosté trestali v závěru
    Video se připravuje ...

  • Postup na EURO

    Do skvělého Součkova roku plného individuálních i týmových úspěchů zapadlo i počínání reprezentačního výběru. Havlíčkobrodský rodák patřil k stavebním kamenům kouče Jaroslava Šilhavého a podílel se na postupu na EURO, které se nakonec neuskuteční letos v létě, ale až v roce 2021. V kvalifikaci se trefil jednou, v Černé Hoře nastartoval Čechy za výhrou 3:0.

    Tomáš Souček při zápase s Anglií v kvalifikaci o postup na EURO 2020 Tomáš Souček při zápase s Anglií v kvalifikaci o postup na EURO 2020Foto Pavel Mazáč / Sport

  • Vzhůru do Premier League

    Součkovy výkony nezůstaly bez povšimnutí. Kroužily kolem něj velké kluby, on si z nich nakonec vybral West Ham. Londýnský celek jej získal na hostování s následnou povinnou opcí v případě, že se udrží v Premier League. Český záložník navíc nepřišel ke „kladivářům“ zahřívat lavičku. Hned se stal členem základní sestavy.

    Tomáš Souček míří ze Slavie do West Hamu United Tomáš Souček míří ze Slavie do West Hamu UnitedFoto www.whufc.com

  • Fotbalista roku

    Mistrovský titul, vítězství v českém poháru, postup do základní skupiny Ligy mistrů a čtvrtfinále Evropské ligy, následně pak i přesun ze Slavie do West Hamu. To byl rok Tomáše Součka, jehož třešnička na dortu přišla v neděli, kdy byl poprvé v kariéře vyhlášen Fotbalistou roku.

    Tomáš Souček s pohárem pro mistra české ligy Tomáš Souček s pohárem pro mistra české ligyFoto Michal Beránek / Sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud