Michal Koštuřík
15. srpna 2020 • 05:00

Show ve Viganticích! Baroš se nedal bránit, vydechl soupeř. Bude hrát zase?

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V odbočce nahoru k hřišti ve Viganticích stáli pořadatelé a jistili značku „zákaz vjezdu“. „Asi pět set metrů odtud je obchod, tam zaparkujte,“ směrovali návštěvníky, kteří přijeli do Vigantic na Milana Baroše. Páteční premiéra slavného útočníka v I. A. třídě táhla a fakt to stálo za to. Místní rodák si proti Juřince na place dělal, co se mu zamanulo. Dvěma góly a třemi asistencemi jistil rekordní triumf 8:1! „Nedal se bránit,“ kroutil hlavou stoper hostů Radim Kalous.



Hned na první pohled bylo vidět, že ten černovlasý chlap je fotbalově někde jinde. Zdravý a dobře naladěný Milan Baroš , to je i na prahu čtyřicítky třída. „Kladl jsem klukům na srdce, aby si nemysleli, že nás Milan spasí a uhraje to sám,“ upozornil trenér a předseda vigantského klubu Pavel Šturala. „I dneska má Bary furt na první nebo minimálně druhou ligu. Ale hlavní je zdraví,“ líčil stoper René Bolf, další bývalý reprezentant v dresu domácí Modré hvězdy.

S kamarádem si to chtěl strčit, kvůli němu posunul odjezd na dovolenou k moři. Jenže na place vydržel jen devět minut. Pak odskákal na lavičku a musel střídat. „Píchlo mě v úponu, nejspíš únava materiálu. Ti nahoře řekli, že to asi stačí,“ pokrčil rameny. Byl z toho mrzutý, měl v plánu minimálně poločas. Po boku Baroše. „Chtěli jsme zavzpomínat na mladé časy,“ vyprávěl šestačtyřicetiletý zadák, bronzový z EURO 2004.

Barák má hned za hřištěm, týmu pomáhal už v minulém ročníku. Teď cítí, že nastal čas předat žezlo mladým. „Jsou tu šikovní. Já už to na základ nevidím. Pomůžu, když jich bude málo,“ prohlásil. „Celkem mladý mančaft, až na ty dva,“ prohodil jeden z diváků na tribuně. Jasně, měl na mysli věhlasné veterány Baroše s Bolfem. A pozor, zraněného stopera střídal v 10. minutě Řepka ! „To bylo vtipné,“ uznal Bolf. Tomáš Řepka v dresu Vigantic?! Kdepak, šlo o zdejšího Davida.

Prohlédněte si v obsáhlé GALERII, jak to ve Viganticích vypadalo:

Malá tribunka kapacitně nestačila, ve Viganticích bylo na Milana Baroše narváno
Malá tribunka kapacitně nestačila, ve Viganticích bylo na Milana Baroše narváno

Zpátky k hlavní postavě podvečera. Baroš mezi amatéry vyčníval, spoluhráče dělal lepšími. Když diváci čekali, že vystřelí, prostrčil balon za obranu ještě lépe postavenému parťákovi. Každý jeho dotek s míčem dával smysl. „Myslím, že bychom vyhráli i bez Milana. Klukům musím poděkovat, pracují. Chceme hrát o vyšší příčky, možná zkusit i postup,“ přiznal kouč.

S Barošem v sestavě by to každopádně nebylo žádné sci-fi. „Nevěděl jsem, kam dřív skočit. Má obrovské zkušenosti. Je hbitý, byl všude,“ pronesl uznale podsaditý Kalous, který neměl šanci držet s pohyblivým snajprem krok. Bříško, které mu napínalo dres, ho limitovalo. „My jsme amatéři, on hrál Ligu mistrů. Jednou jsem ho trošku přepálil. Ale zasmál se, super,“ ocenil.

Pro stopera Juřinky šlo o životní fotbalový zážitek. Na mistráku ve Viganticích ještě nikdy tolik diváků nebylo. „Výsledek stojí za prd, ale asi jsme si to užili i tak. Před tolika lidmi jsem ještě nehrál,“ přiznal Kalous, jenž má jednoho reprezentanta má v rodině. Není náhoda, že nastoupil s kopačkami od Ondřeje Čelůstky . „Je to bratranec mé sestřenice,“ informoval.

Atrakce jménem Baroš „žije“ dál. Premiéra nemá být zároveň derniérou. „Určitě to nebyl jeho poslední zápas. Pět, šest jich dá,“ soudil Bolf. „Vigantice jsou jeho srdeční záležitost. Je tu dobrá parta. Když je člověk zdravý, proč by se nezpotil? Na mně už je ale vidět, že mám šestačtyřicet roků. Jsem pomalý, všechno nestíhám. Zkušeností si sice pomůžu, ale v osobních soubojích už jsem pozdě,“ podrobil se sebekritice.

Je jasné, že příští víkend Baroš hrát nebude. Ovšem plánuje start v následném prestižním derby v Rožnově pod Radhoštěm. „Na to se těší, nikdy si ho nezahrál,“ podotkl Šturala. Problém je, že se hraje na umělé trávě. „Uvidíme, jak dlouho vydrží.“

Speciál Sport Magazínu o Milanu Barošovi kupujte na iKiosek.cz>>>

Baroš v Liverpoolu? Měl to těžké, nebyl hlavní postavou, soudí britský novinář
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud