27. října 2020 • 10:30

Fenin otevřeně o alkoholismu: Jsem rizikovej! Jak to bylo s pádem z okna?

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se řekne fotbalista a alkohol, v Česku fanouškům naskočí na předních příčkách určitě i Martin Fenin. Někdejší velký talent zadusil slibně rozjetou kariéru v nejrůznějších eskapádách, mezi nimiž hraje prim pád z okna v roce 2011 při angažmá v Chotěbuzi. Pro pořad Česká ulička teď přiblížil, jak to tenkrát bylo, a promluvil i o alkoholismu. Jak to teď má s „chlastem“?



„Já jsem takový chodící neštěstí,“ vysvětloval Fenin, jak vznikla fáma, že se skokem z okna pokusil spáchat sebevraždu. „Mně se to stalo zrovna v moment, kdy měsíc dva před tím, než já vypadl z okna, tak spáchal sebevraždu reprezentační brankář Robert Enke. A asi tři týdny před tím si podřezal žíly bundesligový rozhodčí,“ vypočítal bývalý reprezentant. „Já jsem byl úplně v pr… Protože to si každej hned spojil,“ měl jasno.

Ale co se tedy opravdu stalo? „Já si to nepamatuju…“ prohlásil Fenin otevřeně. „Já jsem měl tu kombinaci prášků na spaní s chlastem… Ne moc, ale ta kombinace je šílená,“ doznal Michalu Hrdličkovi v České uličce. Každopádně prý ale nešlo o pokus o sebevraždu, jak se spekulovalo. „Na sto procent,“ ujišťuje nyní 33letý muž, který teď hraje za Řeporyje.

Fenin prozradil, kolik bral v Teplicích, a pak Německu: Nerozfrcal jsem to!
Video se připravuje ...

Tehdy mluvil i o depresích, ze zranění, které si pádem přivodil, se vykřesal, kariéra už dál ale jen uvadala. Víc a víc se psalo o tom, co zase v opilosti provedl, než o tom, jak dává góly. „Tohle téma ke mně neodlučitelně patří…“ řekl odlehčeně. Byl závislý na alkoholu? „Jeden odborník mi na to řekl, že jsem hodně rizikovej. Papírově bych asi alkoholik byl,“ přiznal.

„Řekl mi, že pro můj život bude lepší, když si to odpustím,“ dodal Fenin s tím, že si dal od alkoholu pohov. „Teď zrovna jsem ve fázi, kdy už 4,5 měsíce nepiju. Vůbec,“ tvrdil v České uličce. Také prý kvůli přítelkyni, s níž se v dubnu zasnoubil. „Snoubenka je šťastnější… A když někoho milujete, tak chcete, aby byl šťastný. Takže i to je takový hnací motor.“

Martin Fenin se svou snoubenkou Betkou
Martin Fenin se svou snoubenkou Betkou

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud