26. listopadu 2020 • 09:17

Jak zemřel Maradona (†60). Probudil se bledý, pak řekl poslední slova

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Don’t Cry For Me Argentina, neboli Neplač pro mne, Argentino. To jsou slova písně ze slavného muzikálu Evita. Od středy však v jihoamerické zemi neplatí. Nejen tamní obyvatelé smutní nad odchodem fenomenálního fotbalisty Diega Maradony, který v 60 letech podlehl infarktu. Španělský deník Marca nastínil, jak vypadaly poslední chvíle života velikána nejpopulárnější hry planety.



Od operace nádoru, kterou Maradona podstoupil 3. listopadu, uplynulo několik dní. Podle zdrojů z jeho okolí probíhala rekonvalescence dobře. O to větším šokem bylo náhlé srdeční selhání, které včera kolem poledne tamního času stálo argentinskou legendu život.

Bylo to v oblasti Tigre na okraji Buenos Aires, kde se božský Diego zotavoval po náročné operaci. Ve svém bydlišti měl vyhrazenou místnost, kde se starali o jeho zdravotní stav. Lékař Leopoldo Luque byl v tomto ohledu optimistický, vyhlídky byly pozitivní.

Avšak pak přišel onen osudný den. Jak píše Marca, ve středu se Maradona probudil kolem 10. hodiny. Vstal tedy dříve, než jak tomu bylo před zdravotními problémy, které ho v poslední době provázely. Už v tu chvíli měl být bledý a stěžovat si na chlad.

Rakev s ostatky Diega Maradony po příjezdu do prezidentského paláce v Buenos Aires
Rakev s ostatky Diega Maradony po příjezdu do prezidentského paláce v Buenos Aires

Napil se, dal si snídani, trochu se prošel, ale vzápětí si lehl zpátky do postele. Po boku měl synovce Johnnyho Esposita, kterému měl před ulehnutím říci: „Necítím se dobře." To ještě nikdo netušil, že hodiny života bývalé hvězdy Neapole či Barcelony odtikávají poslední minuty. 

Kolem 12. hodiny pak božský Diego vydechl naposledy - utrpěl infarkt. V tu chvíli byla v jeho blízkosti zdravotní sestra, která o něj pečovala. Rychle zavolala sanitku, během hodiny jich dorazilo pět, ale ani přes rychlou snahu o pomoc se již lékařům Maradonu nepodařilo zachránit.  

Rakev s ostatky fotbalové legendy byla ještě v noci převezena do prezidentského paláce v Buenos Aires. Před budovou na něj čekaly stovky lidí. Už před půlnocí dorazily do prezidentského paláce také bývalá Maradonova manželka Claudia Villafaňeová a jejich dvě dcery Dalma a Gianinna.

Rakev s Maradonovými ostatky je vystavena pro veřenost. Podívejte se, jak to přímo na místě vypadá. Na místo by mělo dorazit až milion lidí. Více ZDE>>>

 

Pět největších momentů Maradonovy kariéry: Sólo století, Boží ruka i dopingová aféra
Video se připravuje ...

Ronaldo, Messi i prezident Argentiny. Svět se loučí s hvězdným Maradonou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud