21. prosince 2020 • 15:30

Lékař: Maradonova (†60) smrt jako sebevražda. Pokusil se o ni už dříve

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho smrt zasáhla celý fotbalový svět. Legendární Diego Maradona zemřel ve věku 60 let 25. listopadu tohoto roku. A to na infarkt. Bývalý lékař argentinské modly to však vidí jinak. Úmrtí bývalého hráče Neapole či Barcelony považuje za určitý typ sebevraždy. Dokonce prozradil, že se o ni dříve Maradona pokusil.



O Diega Maradonu pečoval dlouhá léta, konkrétně mezi roky 1977–2007. Lékař Alfredo Cahe nyní promluvil pro argentinský rozhlas o smrti legendárního fotbalisty. „Nejeví se mi to jako obyčejný infarkt,“ překvapil.

Maradona byl podle něho už unavený životem. Cahe je přesvědčený, že po náročné operaci mozku, kterou absolvoval začátkem listopadu, symbol argentinské kopané upadl do deprese a přestal jíst a užívat léky. „Diegova smrt byla určitou formou sebevraždy,“ myslí si.

Cahe v rozhovoru prozradil, že Maradona se o sebevraždu v minulosti jednou již pokusil. A to když na Kubě vjel autem do autobusu. Náraz naštěstí přežil. Když se poté svého pacienta zeptal, zda se chce zabít, dostalo se mu jasné odpovědi: „Možná někdy, co já vím,“ měl říct Maradona.

Krátce před smrtí legendárního čísla 10 mluvil Cahe s bývalou přítelkyní a matkou jednoho z jeho dětí Veronikou Odejovou. „Tvrdila mi, že jí Diego řekl, že je unavený životem a nechce už pokračovat dál. Že už má všechno za sebou,“ pronesl lékař.

Caheho v jeho teorii o Maradonově depresích utvrzují i informace o tom, v jakých podmínkách měl muž, jenž se „proslavil“ gólem rukou ve čtvrtfinále MS 1986 proti Anglii, strávit poslední dny a hodiny svého života. Stejně tak zkritizoval počínání nemocnice, v níž se podrobil Maradona operaci mozku. „Šlo o nedbalost, lehkomyslnost a nezkušenost. Myslím, že jeho stav nebyl dostatečně monitorován. Péče nebyla dostatečná. Hlavně měl zůstat v nemocnici déle a neměl být propuštěn do domu, který nebyl správně vybaven,“ zdůraznil Cahe.

Pelé, Maradona, nebo Messi s Ronaldem? Kdo je nejlepší fotbalista všech dob?
Video se připravuje ...

Kubík o Maradonovi: Jsem smutný. Ve své době byl nejlepší
Video se připravuje ...

ANKETA redaktorů Sportu o Maradonovi: Úkaz, z dnešních hráčů se mu vyrovná jen Messi
Video se připravuje ...

Hysterie před Maradonovou (†60) rakví! Zesnulému fotbalistovi se klaní celá Argentina
Video se připravuje ...

Ronaldo, Messi i prezident Argentiny. Svět se loučí s hvězdným Maradonou
Video se připravuje ...

Pět největších momentů Maradonovy kariéry: Sólo století, Boží ruka i dopingová aféra
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud