14. února 2021 • 10:00

Stašková v Juventusu: Dva góly za deset minut a první rozhovor italsky!

Autor: hai
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdříve první rozhovor v italštině, o den později pak dva góly během deseti minut! Česká útočnice Andrea Stašková se opět prosadila za Juventus, tentokrát v odvetě čtvrtfinálového klání italského poháru s Empoli. Při výhře 5:0 vstřelila poslední dvě branky a se spoluhráčkami v semifinále vyzve patrně AS Řím, jež porazilo v úvodním duelu Florentiu 4:0.



Ačkoliv se výsledek 5:0 zdá jako snadná záležitost, první souboj dvojutkání nebyl ani zdaleka tak jednoznačný. Skončil totiž přestřelkou 5:4. Fotbalistky Juventusu však postup dokázaly stvrdit drtivým vítězstvím v odvetě.

Dvacetiletá Stašková v ní přitom naskočila až v úvodu druhého poločasu. A dvěma zásahy v 80. a 89. minutě završila kanonádu domácích. V probíhajícím poháru tak ve třech zápasech slavila už pátý gól.

Útočnice Andrea Stašková slaví svou trefu Juventusu ve čtvrtfinále domácího pohráru proti Empoli
Útočnice Andrea Stašková slaví svou trefu Juventusu ve čtvrtfinále domácího pohráru proti Empoli

„Jsem ráda, že jsem dostala příležitost naskočit do druhého poločasu. Na hřiště jsem šla s tím, že se chci prosadit a do všeho půjdu naplno. To se mi podařilo a ukázala jsem, že mohu patřit do základní sestavy,“ pochvalovala si znojemská rodačka pro web ženského fotbalu. „Jsem moc ráda, že jsem se opět gólově prosadila za Juventus, to mě moc těší,“ radovala se.

Za sebou už v tu chvíli měla první rozhovor v italštině, jenž vyšel den před utkáním.

„Zpočátku jsem v Juve byla trošku nervózní, jelikož jsem neznala jazyk ani tým. Ale teď se cítím skvěle,“ usmívala se do kamery klubové televize. „S týmem vycházím skvěle a na hřišti je to znát. Celé mé působení v Juventusu je úžasné, jde o velký klub. Každý sní o tom, aby tady mohl být,“ rozplývala se v krátkém videu.

Stašková přestoupila do Juventusu v červenci 2019 z pražské Sparty. Jako nejlepší ligová střelkyně a česká talentka roku ženského fotbalu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud