26. července 2021 • 18:40

Víc diváků na sportu! Na Slavii i plno, těší se Tvrdík. Očkování pomůže

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
10
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dobré zprávy! Sportovní zápasy a kulturní akce venku smí od neděle 1. srpna s ohledem na zlepšení situace kolem epidemie covidu-19 navštívit 7000 diváků venku, uvnitř 3000. Až do plné kapacity hal a stadionů mohou počet diváků doplnit lidé s dokončeným očkováním proti covidu-19 nebo ti, kteří nemoc prodělali v posledních 180 dnech. Po dnešním zasedání kabinetu to novinářům řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Vláda současně zrušila omezení počtu sportovců při sportovní přípravě.



Aktuálně mohlo na sportovní a kulturní akce venku 5000 a uvnitř 2000 lidí, kteří prodělali ve vymezeném období covid-19, mají dokončené očkování, nebo se prokázali testem. Limity se nově zvýší na 7000 venku a 3000 uvnitř. Zbytek kapacity v halách i na venkovních stadionech ale mohou organizátoři zaplnit lidmi, kteří jsou očkovaní nebo nemoc v posledních 180 dnech prodělali. Tato možnost ale neplatí pro lidi s testem, řekl ČTK Vojtěch.

Opatření ocenil předseda představenstva fotbalové Slavie Praha Jaroslav Tvrdík, klub ho plánuje využít mimo jiné 10. srpna pro svou odvetu 3. předkola Ligy mistrů s Ferencvárosem Budapešť, či Žalgirisem Vilnius. „Klub může pro očkované, plus pro osoby s prodělaným covidem v posledních šesti měsících nabízet vstupenky do plné kapacity stadionu! Podobně i ligové zápasy. Prodej začne již tento týden,“ uvedl na twitteru.

Kabinet podle Vojtěcha k změně řady opatření, která se týkají především volnočasových aktivit, přistoupila kvůli epidemické situaci. Ta stagnuje, do jisté míry se dokonce zlepšuje, konstatoval. „Nepozorujeme negativní aspekty v případě počtu pozitivních případů či hospitalizací, takže jsme se rozhodli od 1. srpna přijmout další rozvolňovací balíček,“ uvedl.

Týkat se bude například i počtu sportovců, kteří se mohou současně věnovat přípravě. „Ruší se omezení, bylo tam 50 osob, teď tedy bez omezení,“ shrnul Vojtěch.

Vstoupit do diskuse
10

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud