2. ledna 2022 • 04:40

TOP 10 hráčů, co potřebují změnu: noční můra Bale i zlobič Arsenalu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
3
  • Jací slavní a výborní fotbalisté mohou už v zimě změnit dres?Jací slavní a výborní fotbalisté mohou už v zimě změnit dres?FOTO: Koláž iSport.cz

    S novým rokem přichází tradičně čas fotbalových změn. Lednové transferové okno určitě přinese zajímavé pohyby v kádrech špičkových klubů, byť většinou nejde o otřesy, které přináší letní termín mezi sezonami. Jsou hráči, kteří na možnost změny čekají jako na smilování. Britský Daily Mail vybral deset fotbalistů, kterým by zimní přestup měl pomoct v další kariéře.

  • PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG (Arsenal, útočník, 32 let )

    Aktuální ligová bilance: 14 zápasů, 4 branky, jedna asistence

    Zkušený 32letý útočník je nejlépe placeným hráčem Arsenalu, smlouva mu běží ještě rok a půl. Posledních pět zápasů ale nedostal ani nominaci a veze se z kopce. Trenér Mikel Arteta odmítá tolerovat disciplinární prohřešky gabonského útočníka, vysvlékl jej i z kapitánské pásky. „Auba“ navíc v lednu mizí na africký šampionát, jeho pozice v Arsenalu zůstává nejistá. Pro obě strany může být lepší rozvázání spolupráce, po známém střelci bude sháňka - píše se o Newcastlu, případně Barceloně. Problémem je útočníkův vysoký plat, který transfer může zkomplikovat.

  • PHILIPPE COUTINHO (Barcelona, záložník, 29 let)

    Aktuální ligová bilance: 12 zápasů, 2 branky

    Brazilcův nákladný přesun z Liverpoolu do Barcelony v létě 2018? Jeden velký flop. Nákladná transakce zabrzdila mimořádného záložníka i jeho nový klub. Coutinha sužovaly zdravotní problémy, nepomohlo ani hostování v Bayernu. V aktuální sezoně stále nepatří do základu a zůstává za svými někdejšími schopnostmi. Zoufale potřebuje novou výzvu, řešením může být návrat do Anglie - sledují jej v Arsenalu, Evertonu, Tottenhamu nebo Newcastlu. Coutinho takřka jistě bude muset slevit ze svého současného platu, kdy bere přes 200 tisíc liber týdně (5,8 milionu korun).

  • LUCAS DIGNE (Everton, obránce, 28 let)

    Aktuální ligová bilance: 13/0

    Vynechal tři poslední zápasy, což v případě stabilní opory Evertonu hodně překvapilo. Šíří se zvěsti o hádce mezi ním a trenérem Rafaelem Benítezem, s přísným koučem se prý neshodli na stanovené taktice. Benítez bývá nekompromisní, proto se může čekat hráčovo loučení s Goodison Parkem. Po osmadvacetiletém obránci by mohla sáhnout konkurenční Chelsea, kde chybí levý bek po zranění Bena Chilwella. Ten je po operaci koleních vazů mimo do konce sezony.

  • GARETH BALE (Real Madrid, záložník, 32 let)

    Aktuální ligová bilance: 3/1

    Angažmá ve Španělsku je jako noční můra. Baleovi v létě doběhne lukrativní smlouva (1,7 milionu korun týdně) a nešťastná sága v Realu dospěje do finiše. Velšský záložník stihl na podzim pouhé tři ligové zápasy, jinak jen vyřadili problémy se stehnem nebo naposledy pozitivní testy na COVID. Od srpna nebyl v pravidelném zápřahu, záblesky někdejší formy ukázal minulou sezonu během hostování v Tottenhamu. Najde se ještě odvážný klub, kde by Bale oživil svou někdejší famózní výkonnost?

  • DONNY VAN DE BEEK (Manchester United, záložník, 24 let)

    Aktuální ligová bilance: 7/1

    Šikovný záložník ztratil v United důvěru už za předchozího trenéra Ole Gunnara Solskjaera, prostor nedostává ani pod Ralfem Rangnickem. Vyčítány mu jsou nestabilní výkony, kvůli kterým ztrácí body na své konkurenty. Navzdory velkým technickým přednostem nastupují jiní a je možné, že madý Nizozemec půjde sbírat minuty jinam. Ve hře je návrat do mateřského Ajaxu.

  • DELE ALLI (Tottenham, záložník, 25 let)

    Aktuální ligová bilance: 10/1

    Smlouvu vlastní až do června 2024, nicméně jeho hodnota i význam na hřišti výrazně klesly. Jedno ze zlatých dětí anglického fotbalu se trápí, pouhých deset ligových startů a jediný gól neodpovídá jeho potenciálu, s nímž vlétl do velkého fotbalu v Premier League. Sráží ho slabá čísla a Antoniu Contemu s ním dochází trpělivost. Pomůže ofenzivnímu záložníkovi změna adresy? A umožní ji Tottenham?

  • ANTHONY MARTIAL (Manchester United, útočník, 26 let)

    Aktuální ligová bilance: 7/1

    V United strádá, nehraje i kvůli zdravotním problémům. A v ohromné konkurenci nadupaného kádru pro něj příliš slunka nevysvítá. Vedení z Old Trafford už odmítlo nabídku na hostování v Seville, je ale možné, že v zimě svůj postoj přehodnotí. Francouzský útočník požádal o uvolnění, aby mohl víc hrát. Svolí kouč Rangnick, který jinak říká, že se mu jeho křídelník fotbalově zamlouvá?

  • JOAO FELIX (Atletico Madrid, útočník, 22 let)

    Aktuální ligová bilance: 11/2+1

    Vysoká investice do talentovaného mladíka z Benfiky začíná upadat. Joao Felix trpí kvůli ohromné konkurenci, přednost vepředu dostávají Grieznammn, Suárez nebo Cunha. Před sezonou musel na operaci s kotníkem, pak chyběl kvůli problémům s lýtkem. Trenér Simeone odmítl potvrdit hráčův odchod, nicméně nevyloučil, že v lednu se může stát leccos. Hostování by možná prospělo oběma stranám.

  • SAMUEL UMTITI (Barcelona, obránce, 28 let)

    Aktuální ligová bilance: 7/1

    Mistr světa z turnaje v Rusku byl v před třemi lety na absolutním vrcholu, patřil k nejlepším stoperům planety. Spousty zápasů vynechal kvůli problémům s kolenem, v Barceloně si rozezlil fanoušky, když během covidové krize odmítl snížení vysokého platu. Zaplatit zhruba 6,4 milionů korun týdně zvládne málokterý klub, Barceloně by se výrazně ulevilo, pokud by nevytěžovaný stoper z kádru zmizel. Ve hře je zájem Newcastlu, kam vstoupili bohatí majitelé z Kataru. Situaci údajně obhlíží i AC Milán a Benfica Lisabon.

  • AARON RAMSEY (Juventus, záložník, 31 let)

    Aktuální ligová bilance: 3/0

    Také kvůli zdravotním problémům odehrál na podzim v Juventusu slabých 112 minut, trenér Massimiliano Allegri spoléhá na jiné hráče. Mluví se čím dál víc o jeho návratu do Premier League. Také on bude muset výrazně slevit z platových nároků aktuální smlouvy, která mu zajišťuje astronomických 11,6 milionu týdně. Až v tom případě má naději, aby po něm některých ze špičkových celků v Anglii sáhl.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud