Martin Pešout
2. března 2023 • 18:25

Hloušek a ti další... Dluhy nasekali i Skuhravý, Řepka, Vůch či Pacanda

Autor: Martin Pešout, TV iSport
Vstoupit do diskuse
5
  • Video se připravuje ...

    Adam Hloušek lítá v pořádném průšvihu, napůjčoval si desítky milionů a zmizel. Ve Zlíně s ním už nepočítají. V tuzemském fotbalovém prostředí bohužel není jediným, komu se něco podobného přihodilo...

  • Tomáš Skuhravý

    Hvězda přelomu 80. a 90. let. Bomber Tomáš Skuhravý si uměl užívat života. Potíže s penězi a nakonec i zákonem měl například v dubnu 2005. Tehdy se potýkal s exekucí. O sedm let později mu exekutoři zabavili domácí elektroniku. Visel 2,7 milionu korun, jenže penzion “Bomber” převedl na otce a na majetek v Itálii, kde hrál a dodnes žije, tuzemské úřady nemohly. Aby toho nebylo málo, za fingovanou krádež auta dostal čtyřletou podmínku.

    Jak autor pěti gólů Tomáš Skuhravý vzpomíná na MS 1990? Čtěte v dalším díle seriálu
    Video se připravuje ...

  • Milan Pacanda

    Mohl být hvězdou českého a možná i evropského fotbalu. Talent by na to měl. Špatná životospráva ho ale stála kariéru. Zmařený talent se dostal do dluhové spirály a ke konci posledního profesionálního angažmá ve Znojmě, které mu dokonce pomáhalo s pohledávkami věřitelů, přestal chodit na tréninky a na vrátnici stadionu se objevil jen v případech, kdy potřeboval peníze. K dluhům se přidaly deprese a s fotbalem byl konec. V české lize nastoupil k 215 zápasům a vstřelil 59 gólů.

    MŮJ PRVNÍ GÓL: Na Baníku jsem jeden zavinil i dal, říká Pacanda
    Video se připravuje ...

  • Tomáš Řepka

    Tomáš Řepka vydělával balík ve Fiorentině a West Hamu, přesto i on se po skončení kariéry potýkal s nedostatkem peněz. Dvěma bývalým manželkám dlužil na alimentech a čelil devíti exekucím. 100 tisíc k tomu dlužil někdejšímu majiteli Bohemians Michalu Vejsadovi. Po medializaci a hrozbě soudu, když už v té době byl v podmínce, nakonec střelec zlatého mistrovského gólu Sparty z roku 2010 svému závazku rychle dostál a požadovanou částku zaplatil.

    Řepka chce trénovat, studuje licenci. Šmicer se diví: To nesmíš mít blikance
    Video se připravuje ...

  • František Rajtoral

    Závislost na hazardních hrách a z nich plynoucí dluhy. S tím se potýkal František Rajtoral , který spáchal sebevraždu při angažmá v Gaziantepu. Před tragédií měl mít obstavený účet, dlužit měl finančnímu úřadu, stejně tak na sociálním a zdravotním pojištění, měl leasingové smlouvy na pět aut a splácel hypotéku. Přitom se jednalo o skvělého fotbalistu, radost z této hry rozdával třeba v Hannoveru.

    Tři roky od Rajtoralova úmrtí. Podívejte se na jeho zajímavé momenty v české lize
    Video se připravuje ...

  • David Bystroň

    Dvojnásobného mistra ligy Davida Bystroně zastavil dopingový nález po zápase s Borisovem v listopadu 2011. Plzeň s ním rozvázala smlouvu a nevyplatila bonusy za starty v Champions League.  Vinou nečekaného konce nechal na západě Čech fůru peněž a výše jeho dluhů se za nezaplacené účty za telefon, energie a daně, měla vyšplhat až k hranici 3,5 milionu korun. Oběsil se ve sklepě domu ve Švýcarsku, kde hrál za klub US Schluein Ilanz.

    Z Ligy mistrů na švýcarskou stavbu. Vzpomínka na Davida Bystroně
    Video se připravuje ...

  • Egon Vůch

    Zlobivým dítětem českého fotbalu býval Egon Vůch. Po štacích v Teplicích, Liberci a Plzni zamířil do Kazachstánu. I kvůli peněžence, potřeboval si totiž vydělat na dluhy, které nadělal. Tam se pro změnu potýkal se závistí, protože pobíral podstatně větší gáži, než bylo v postsovětské zemi standardem. Za jeho závazky údajně stáli falešní kamarádi, kteří se dostali k jeho dokladům a dluhy mu nadělali. V době covidu brigádně zaskočil za kasou v supermarketu. Zároveň se ho mafie snažila namočit do sázkařské kauzy, v níž jel jiný exligový hráč David Jablonský .

    Divočák Vůch řekl, kolik si vydělal fotbalem. Ale nic (moc) nezbylo
    Video se připravuje ...

  • Martin Klein

    Šestý nejmladší střelec historie Ligy mistrů, Martin Klein, měl rovněž finanční trable. Nevyšla mu investice, na čas propadl sázkám a gamblingu, půjčil si od nesprávných lidí a už se to s ním vezlo. Na dluhy si musel vydělat (stejně jako Egon Vůch) v Kazachstánu. Nejlepší sportovní angažmá pak ze svého pohledu zažil ve Ferencvároši Budapešt. Dnes působí v agentuře 121 Elite Sports, spolupracuje s legendárním Frederikem Kanoutém a paradoxně radí mladým hráčům, jak s penězi z fotbalu správně naložit a „nezkrachovat“.

    Martin Klein v teplickém dresu v sezoně 2009/2010Foto Jaroslav Legner (Sport)

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud