22. června 2023 • 19:15

Fousek pod tlakem. Na valné hromadě se bude řešit stadion i případ Psotka

Vstoupit do diskuse
16
  • Video se připravuje ...

    Venku bude dusno a vevnitř na valné hromadě fotbalové asociace dost možná stejně tak. Volit se v pátek sice nebude, ale předseda Petr Fousek se i tak kvůli některým bodům může dostat pod tlak. Které to jsou?

  • Členské příspěvky

    Každý člen asociace platí příspěvky. Dospělí 200 korun, mládež do 18 let a senioři stovku. Panuje shoda, že má dojít k navýšení na dvojnásobek. V tom žádný problém není. Jenže kritici vyčítají Fouskovi, že jeho vláda nepřipravila a nepředložila ke schválení jasný distribuční mechanismus. Neboli, jakým způsobem se budou peníze v rámci hnutí rozdělovat. Může se tedy stát, že valná hromada sice schválí navýšení příspěvků, ovšem pak dojde k jejich zmrazení a o způsobu distribuce rozhodne až valná hromada příští.

  • Stadion Strahov

    Téma, o kterém se debatuje roky. Co se stadionem Evžena Rošického a pozemkem, na němž stojí. Sparta před rokem a půl poslala k vedení asociace nabídku, že na své náklady postaví na místě národní stadion, na němž bude hrát své zápasy ona i reprezentace. František Čupr, generální ředitel Sparty, se chystá na valné hromadě vystoupit a nabídku před celým fotbalem zopakovat, diskutovat o ní. Zároveň se zdá, že Petr Fousek dává přednost tomu, aby na pozemcích vyrostlo spíš víceúčelové sportovní centrum.

    Stadion v Česku nad 20 000: ten nový sparťanský? Šel bych do toho, říká Podaný
    Video se připravuje ...

  • Případ Psotka

    Zřízení funkce technického ředitele bylo silným předvolebním tématem Petra Fouska. Jak to dopadlo? Průtahy, odmítnutí oslovených kandidátů, čili rok bez obsazení. V létě 2022 se pozice ujal Zdeněk Psotka, po dvanácti měsících končí, podal výpověď. Důvody jsou dva: nedostatek financí na realizaci uvažovaných projektů a spory s generálním sekretářem Michalem Valtrem. Ve středu se Psotka s Fouskem sešel. Předseda údajně zkoušel ředitele ve výpovědi přesvědčit, aby na Strahově setrval. Jenže proti stojí výše zmíněné a také nabídka Brna na pozici sportovního ředitele. Formy rozchodu mohou být dvě. Šestiměsíční výpovědní lhůta, nebo Zbrojovka zaplatí 1,5 milionu a Psotka může z fotbalové centrály zmizet prakticky okamžitě. Že takový vývoj Fouskovi nenahrává, je logické…

  • Hospodaření svazu

    Asi největší výtka směrem k fotbalové vládě a samotnému předsedovi: do hnutí proudí méně peněz, než se očekávalo. Strahovu se zoufale nedaří rozšiřovat portfolio partnerů a sponzorů. Kluby nejen ve spodních patrech to nesou velmi těžko. V negativních konotacích se to probíralo už na minulé valné hromadě, útok na vedení svazu se očekává i v pátek. Podle informací redakce došlo víceméně pouze k prodloužení kontraktů z dob předsednictví Miroslava Pelty. Uvnitř největšího spolku v zemi to vyvolává nervozitu a nedůvěru směrem k Petru Fouskovi.

Vstoupit do diskuse
16

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud