Štěpán Filípek
17. srpna 2023 • 15:05

Kadlec má novou štaci. Hraje za „dream team“ s Mazuchem a Štěchem

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho zpověď z knižní edice Sport nese název: Já to nevzdám! Zrcadlí se v něm trpký boj se zdravotními trably a opakované návraty na hřiště. V polovině června, kdy útočník Václav Kadlec  naskočil v dresu žižkovské Viktorie do play off o postup do druhé ligy s Domažlicemi, však řekl: „Už pokračovat nebudu. Takhle to nemá smysl.“ Jenže uběhly jen necelé dva měsíce a už má za sebou první zápas v novém angažmá. V nečekaném týmu – a po boku bývalých spoluhráčů ze Sparty Ondřeje Mazucha a Marka Štěcha. „Myslel jsem konec na profesionální úrovni. Fotbal jsem chtěl ještě kdekoli hrát, dostal jsem laso z krajského přeboru a řekl si: Proč ne...“ tvrdí jedenatřicetiletý kanonýr ve speciálním videorozhovoru. 



Obec s dvěma tisícovkami obyvatel, sedm kilometrů od fotbalového království Jaroslava Starky Příbrami. To je Milín, jehož mužstvo v minulé sezoně prosvištělo do středočeského krajského přeboru a mohutně se vyzbrojilo na další posun do divize. Bývalými známými tvářemi už začíná být proslulé. Tou největší se stal už před rokem stoper Mazuch. K němu přibyl v létě jiný hráč se zkušenostmi z Anglie Marek Štěch a také Kadlec. V týmu jsou i někdejší fotbalisté Příbrami Karel Soldát či Jan Kvída.

Tak napěchovaný kádr, na poměry soutěže luxusní, si v Milíně mohou dovolit i díky Petru Štovíčkovi, bratrovi známého experta na sportovní právo, prezidenta Autoklubu ČR a Světové rady motorsportu FIA Jana Šťovíčka. Jejich advokátní kancelář je také jedním ze dvou hlavních partnerů klubu. „Je to Petrovo hobby,“ říká Jan Šťovíček. I proto se otevřela cesta k angažování Kadlece, jehož příchod pomohl zprostředkovat Mazuch. „Ozval se mi, jestli na mě může předat kontakt. Dávalo mi to hlavu a patu, dostal jsem i krásné finanční podmínky,“ netají autor rovné padesátky ligových gólů, jenž má ještě drobnější úvazek na Žižkově. 

O víkendu už nastoupil v premiérovém kole nynější sezony v Doksech a byl u výhry 2:0, o kterou se mocně postaral brankář Štěch. Na Kadlecových nohách se devadesát minut v kopačkách podepsalo. „Celý zápas jsem hrál víceméně po roce,“ řiká. Jak na něho reagovali diváci v Doksech? Jak to bude mít v Milíně s tréninky? A zvládl by i divizi? Podívejte se na video. 

Knihu Já to nevzdám! si můžete koupit ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud