15. prosince 2023 • 15:25

Slavia potřebuje mládež. Klopp zdravil „Czech mafia!“ a první zidanovka

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Proč se ze Slavie nestal český Ajax, ale Manchester City, proč nešlo zastavit Zidaneho, proč byl rozpačitý z příchodu Karla Brücknera k reprezentaci, ale i jak řekl důrazné NE příchodu Ivana Horníka do Edenu. To všechno a mnohem, mnohem víc otevřeně popisuje Vladimír Šmicer ve své nové knize „Můj druhý život“. Spolu s redaktorem deníku Sport a webu iSport.cz a spoluautorem Štěpánem Filípkem ji představil i ve speciálním díle podcastu Liga naruby: „Díky knize jsem si vzpomněl s odstupem na kauzy a příhody, ke kterým se teď vracím z většího nadhledu,“ říká Šmicer.



Došlo ale samozřejmě i na aktuální dění v červenobílém klubu: „Pro Slavii by byl příchod Pavla Tykače velice dobré řešení – zůstala by jakoby doma. Klub ale nejvíc ze všeho potřebuje tréninkové centrum pro mládež, Slavia byla vždycky známá svou líhní. Z mého ročníku jsem tam byl já, Bejbl, Blažek, Hunal... A takovýhle ročník z odchovanců by bylo potřeba vidět v Edenu aspoň jednou za pět let,“ míní Šmicer.

Vítěz Ligy mistrů z roku 2005 ve speciálním dílu Ligy naruby popisuje rodinnou atmosféru, která stále vládne v Liverpoolu, kde ho (spolu s Patrikem Bergerem) stále berou jako součást klubu. Došlo ale i na starší vzpomínky: „Hrát proti Zidanemu? Nešlo mu vzít míč, měl takový rozkročený postoj. Když proti Slavii v roce 1996 poprvé vystřihl na Strahově zidanovku, koukali jsme jak blázni: Co to bylo? Tehdy se to samozřejmě zidanovka nejmenovalo,“ vybavuje si s úsměvem Šmicer.

  • Jak pobíhalo ve Slavii „předání moci“ Tvrdíkovi?
  • Trefil Šmicer i po letech sestavu ze zápasu EURO 2004 proti Nizozemsku?
  • Proč se „našel“ v práci předsedy Dolních Chaber?
  • Jaký má vztah se Stevem Gerrardem?
  • Našli byste dříve reprezentanty v Belmondu?
  • Proč by se mu líbil na lavičce národního týmu Ivan Hašek?
  • Kdy a proč chtěl Šmicer skončit v národním týmu?
  • Jak na jeho proslov reagoval Brückner?

Podívejte se na VIDEO.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud