23. února 2024 • 18:30

Nenadál o českém fotbale: Vymaňuje se z devadesátek, ale vyhráno není

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Říká o sobě, že není moderátor, ale v první řadě fotbalový fanoušek – a také vděčný posluchač. „Rád poslouchám zapálené lidi, kteří mají o něčem mnohem větší přehled, než mám já,“ říká zástupce šéfredaktora deníku Sport a webu iSport.cz Adam Nenadál v novém díle podcastu Přes Příkop, v němž byl hostem Zdeňka Haníka a Matěje Machytky.



Řeč tak přišla samozřejmě i na podcast  Liga naruby, který nedávno představil web www.liganaruby.cz. „Ten projekt stojí na mých kolezích a kamarádech, kteří se pohybují ve fotbalovém zákulisí, stadiony jsou jejich pracovním prostředím a tím pádem mají dobré info a kontakty,“ říká o Lize naruby a redaktorech Sportu Nenadál.

V čem podle Nenadála spočívá zájem o Ligu naruby? Bývalý prvoligový basketbalista zmiňuje i přirozený respekt k přímým aktérům nejvyšší tuzemské soutěže: „Když mluvím o fotbalistech, tak si vždycky v hlavě řeknu, že ti kluci dokázali víc než já – hrajou ligu nejsledovanějšího sportu tady. Můžeme o nich mluvit s nějakou lehkostí, můžeme je kritizovat, podivovat se někdy nad jejich vystupováním, ale jsou to profesionální sportovci, kteří museli něco podstoupit, aby se na tu úroveň dostali. To já nikdy nepodstoupil,“ přiznává Nenadál, který se kromě Ligy naruby věnuje i novému tenisovému podcastu Centrkurt, který připravuje tenisový expert Sportu Jan Jaroch.

Podle Nenadála je v poslední době radost sledovat, jak jde úroveň ligy nahoru: „Spousta dobrých marketingových nápadů a ukázkové práce s fanoušky pochází od Sparty a Slavie, a pak je v dobrém smyslu kopírují ostatní kluby. To prostředí začalo hrozně růst a já osobně mám z domácího fotbalu posledních let pocit, že se snad definitivně vymaňuje z ozvěn 90. let – toho lehce zasmrádlého a zatuchlého prostředí. Sice stále nemá vyhráno, ale roztahuje křídla.“

Na co dalšího Adam v rozhovoru odpověděl:

  • Jak novinářskou profesi ovlivňuje AI?
  • Jak probíhá natáčení Ligy naruby?
  • Jaký je Nenadálův oblíbený podcast?
  • Proč si stále stojí za tím, že podzimní derby nemělo chybu?
  • Kdo podle něj vyhraje tento ročník FORTUNA:LIGY? A jaké asociace se mu spojily se jmény: Křetínský, Fousek, Řepka, Svědík a další?

Podívejte se na VIDEO.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud