Michal Koštuřík
5. března 2018 • 12:24

Jágr už může do baráže! Zase zvládl pár kroků na ledě. Co dělal pak?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě důležité zprávy pro Jaromíra Jágra. Ta špatná: S Kladnem ve čtvrtfinále play off WSM ligy trpí, Prostějov doma srovnal sérii na 2:2. Teď ta dobrá: Pokud bude hokejový nezmar zdravý a jeho klub se probije do baráže, může si ji útočník zahrát. Zajistil mu to nedělní třívteřinový štěk ve čtvrtém utkání na Hané. Jak jde léčba? „Věci kolem Jaromíra absolutně nekomentuju, protože o tom nic nevím,“ uvedl trenér Miloslav Hořava po porážce 2:3 v prodloužení.



Stále není ani zdaleka připravený do akce, koleno mu to nedovolí. V Prostějově to proběhlo v sobotu i v neděli stejně. Jaromír  Jágr  se postavil k úvodnímu buly, udělal pár kroků a zasedl na střídačku. Ve 25. minutě už byl oblečený do bundy a mihnul se mezi střídačkami. Otočil se na patě a zmizel ze stadionu. „Ten už jel na hotel,“ hlásil během druhé pauzy jeden z pořadatelů.

Bez Jágrova dohledu Kladno zápas ztratilo. Ovšem útočník si zapsal devátý start a už jich potřebuje pro možnou účast v baráži jen šest. Pokud tak daleko Rytíři vůbec dojdou. S prostějovským odbojem mají fušku. Po dvou domácích výhrách narazili.

Ve městě, kde legenda prožila spoustu akcí s Jágr teamem, nezvládli koncovky vyrovnaných zápasů. V neděli je potopil faul Miloslava Hořavy ml. v prodloužení. Domácí si s přesilovkou čtyři na tři za sekání poradili, euforii odpálil dělovkou obránce Marek Drtina. O den dřív rozhodly o triumfu Jestřábů až nájezdy.

Kladenská legenda Jaromír Jágr na střídačce svého týmu během play off
Kladenská legenda Jaromír Jágr na střídačce svého týmu během play off

Ve druhé přestávce bylo v kladenské šatně dusno, řvalo se. I bez Jágra. Ze stadionu už se hráči a trenéři trousili se zklidněnými emocemi. „Neměli jsme žádný problém, hráli jsme výborně. S mužstvem jsem byl spokojený,“ tvrdil kouč Miloslav Hořava. „My jsme měli štěstí u nás, oni tady. Je to vyrovnané, zásadní je asi domácí prostředí. Je to těžká série, což jsme čekali,“ dodal.

Prostějovský výběr dohnali fanoušci, kterých přišlo po oba dny hodně přes tři tisíce, k vyrovnání čtvrtfinále. Hlavní síla Hanáků je v přesilovkách, to je evidentní. Divíšek, Nouza, Drtina, to jsou esa pro početní výhody. „Hrajeme dobře, ale nesmíme dělat fauly. Oni hrají všechno na přesilovky, mají tam zkušené hráče. Zase v nich rozhodli. Některé fauly jsou podle mě zbytečné,“ uvědomoval si kladenský brankář Lukáš Cikánek.

Na Hané bylo veselo, byť se diváci nedočkali Jágra v plném zápřahu. Tak si legendu aspoň fotili na střídačce. „Tati, mám ho,“ chlubil se asi desetiletý kluk a ukazoval snímek na mobilu.

V první části JJ sledoval hokej opřený o mantinel, hlavu měl až nad ledem. Když si na chvíli sedl na kraj hráčské lavice, dlouho debatoval s centrem Patrikem Machačem. Evidentně mu radil. Na Jágrově místě v elitní lajně naskočil jednadvacetiletý Daniel Kružík, který ve třetí části vyrovnal na 2:2.

Finiš ale patřil soupeři. „Mají kvalitní tým a my taky. Pro diváky je to zajímavá série a pro nás hráče jsou zápasy hodně psychicky náročné,“ líčil prostějovský útočník Jan Starý, autor první branky. „Sice neudržíme vedení, ale nepoložíme se a pořád bojujeme. To ukazuje sílu mančaftu. Je to paráda, Navíc jsme hráli v neuvěřitelné kulise. Pocházím z Pardubic a tihle fanoušci se jim minimálně vyrovnají. Bomba,“ ocenil publikum.

VIDEO | Co řekl Jaromír Jágr o zranění?

Jágr o tvrdém nárazu: Češi by se měli zamyslet, jinak příště přijede rakev
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 18:55. Starý, 33:24. L. Luňák, 63:04. M. Drtina

Hosté: 1:31. D. Tůma, 45:21. Kružík

Sestavy

Domácí: Neužil (Groh) – D. Kolář, M. Drtina, Havlík, Rašner, Mikliš, Žovinec, A. Holík – Nouza, Divíšek, Starý – Dvořáček, Venkrbec, L. Luňák – Švarc, V. Meidl, Fiala – Švec, Prokeš, Zabloudil.

Hosté: Cikánek (Kopřiva) – Zelingr, Štich, Kehar, Štindl, P. Hořava, F. Matula – M. Hořava, Machač, Jágr – J. Strnad, R. Přikryl, Pekr – J. Kloz, Kurjanov, D. Tůma – Redlich, T. Kaut, Zikmund – Kružík.

Rozhodčí

Doležal, Veselý – Lučan, Novák

Stadion

Zimní stadion Prostějov

Návštěva

3386 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud