12. března 2020 • 13:03

První liga předčasně končí. České Budějovice míří do extraligy

Autor: apr, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco play off hokejové extraligy bylo zatím odloženo do 29. března, u první ligy už je jasno - výkonný výbor hokejového svazu rozhodl, že končí. Jisté je také to, že novým účastníkem nejvyšší soutěže bude od příští sezony Motor České Budějovice.



Konec první ligy je reakcí na vývoj kolem koronaviru a mimořádná opatření ministerstva zdravotnictví. „Chance liga pro letošní sezonu končí,„ stojí ve vyjádření na oficiálním twitteru Tipsport extraligy. 

Zároveň bylo oznámeno, že se do extraligy vrací České Budějovice. „S velkým náskokem odvládly základní část druhé nejvyšší soutěže,“ píše Tipsport extraliga.

K ukončení první ligy sáhl svaz poté, co tento krok ve středu podpořilo sedm z deseti účastníků vyřazovací části soutěže. Motor ovládl základní část se ziskem rekordních 153 bodů o 44 bodů před druhým Přerovem. Extraliga se bude hrát v Českých Budějovicích po sedmi letech.

Koronavirus a sport ONLINE: vše o odložených zápasech, zrušených sezonách a nakažených sportovcích ZDE >>>

To, že Motor bude novým účastníkem nejvyšší soutěže naznačil již ve středu šéf ČSLH Tomáš Král. „Sešli jsme se s první ligou. Kluby Chance ligy se shodly, že chtějí ukončit soutěž. Pověřily mě, abych na jednání Výkonného výboru tlumočil toto stanovisky. A navrhly, aby byl vítězem vyhlášen Motor České Budějovice,“ řekl Král v rozhovoru na Radiožurnálu.

Výkonný výbor rozhodl rovněž o ukončení play off druhé ligy. O postupujícím do první ligy rozhodnou zápasy tří vítězů skupin Šumperka (skupina Východ), Vrchlabí (Sever) a Kolína (Střed), které začnou v neděli. S okamžitou platností byly ukončeny všechny juniorské, mládežnické i žákovské soutěže řízené svazem.

„Přijaté kroky poznamenají závěrečnou část soutěží, které jsou pro kluby, hráče i fanoušky vyvrcholením celoroční práce a sezony. Jednoznačnou prioritou je však ochrana zdraví všech účastníků utkání, zvlášť v případě nezletilých osob,“ uvedl svaz v tiskové zprávě.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud