26. června 2020 • 21:14

Kladno má náhradu za Godlu! Vsadí na dalšího slovenského reprezentanta

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Andrej Košarišťan posílil hokejisty prvoligového Kladna. Šestadvacetiletý slovenský reprezentant, který v uplynulé sezoně působil v Košicích, nahradí v kádru Rytířů krajana Denise Godlu. Ten odešel po sestupu Kladna z extraligy do Litvínova. Košarišťan vytvoří v kádru týmu hrajícího majitele Jaromíra Jágra dvojici s Adamem Brízgalou.



„Na českém trhu nebyly na postu brankáře příliš zajímavé možnosti. O Andreje jsme ale měli zájem už dříve. To bylo dva roky zpět, když chytal za Nové Zámky. Vloni strávil sezonu v Košicích a měl skvělá čísla a chytal i za reprezentaci,“ uvedl na klubovém webu Kladna sportovní manažer a trenér David Čermák.

Košarišťan byl ve statistikách slovenské ligy v uplynulém ročníku druhý s průměrem 1,81 obdržené branky na zápas i s úspěšností zákroků 93,37 procenta za Kanaďanem Barrym Brustem ze Slovanu Bratislava.

Andrej Košarišťan v dresu Košic, kde působil minulou sezonu
Andrej Košarišťan v dresu Košic, kde působil minulou sezonu

Ve slovenské nejvyšší soutěži chytal i za Banskou Bystrici, s kterou získal v roce 2017 titul, Liptovský Mikuláš a Nové Zámky. Za poslední dva ročníky absolvoval také pět utkání ve slovenské reprezentaci.

„Beru to jako novou výzvu a jsem rád, že si vyzkouším hokej v jiné zemi, těším se na to. Do nové sezony půjdu s mnoha očekáváními a věřím, že se nám bude co nejlépe dařit, a že se nám podaří i postoupit do nejvyšší soutěže,“ prohlásil Košarišťan.

Těší se na působení v jednom týmu s legendárním Jágrem. „Jsem za to rád. Kdo by si s ním nechtěl zahrát, že? To je však jen bonus na novém angažmá. Líbilo se mi jednání s klubem, i nabídka byla velmi seriózní,“ dodal Košarišťan.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud