19. prosince 2020 • 13:00

Duda se poprvé vrátil k incidentu s Vampolou: Měli jsme to řešit jinde

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Týden po incidentu s Petrem Vampolou se Radek Duda poprvé vyjádřil ke svému výstupu. V utkání Chance ligy mezi Benátkami a Slavií (3:4) došlo k nezvyklému extempore, kdy dovednostní kouč domácího týmu z tribuny spílal útočníkovi pražského celku. „Pozdě jsem si uvědomil, že brusle na nohou už nemám. Porušil jsem nepsaná hokejová pravidla,“ komentuje to pro iSport.cz 41letý dlouholetý extraligový útočník a reprezentant, jenž ve vršovickém dresu bral dva domácí tituly.



Ta scéna původně vypadala tuctově. Ke konci druhé části prvoligového duelu benátecký Jan Šír sváděl bitku s hostujícím Václavem Veberem, začalo se to šťouchat. Ale do toho vstoupila divoká rozmíška mezi skill koučem Dudou a hráčem Vampolou. Bizarní záležitost...

„Tak jako vždycky jsem se zastal našeho týmu, včetně realizačního, ale pravdou je, že trenér nemá řvát na cizí hráče, stejně tak by hráč neměl řvát na trenéry soupeře. Oba jsme bohužel pravidla porušili,“ uznal Duda.

Ten byl posléze pořadatelem vyveden mimo hlediště, vytočený Petr Vampola inkasoval trest do konce utkání za nesportovní chování. „To jméno už nechci nikdy slyšet,“ reagoval slávista později.

Hádka mezi skill koučem Benátek Radkem Dudou a hráčem Slavie Petrem Vampolou
Hádka mezi skill koučem Benátek Radkem Dudou a hráčem Slavie Petrem Vampolou

Radek Duda netají, že mezi ním a Vampolou to v minulosti párkrát zaskřípalo. „Máme mezi sebou svoji historii na ledě i mimo něj. Uznávám, nejsme si navzájem moc nakloněni. Ale osobní antipatie bychom měli řešit jinde, ne u ledu, při zápase,“ prohlásil. A omluvil se. „Tímto se chci omluvit organizaci Bílých Tygrů Liberec a Benátek, realizačnímu týmu a našim hráčům.“

Sobotní spor mezi oběma kohouty vygradoval poté, co se Duda dotkl soukromí Petra Vampoly. Mistr světa z roku 2010 žije s vdovou po Karlu Rachůnkovi, jenž v září 2011 tragicky zahynul po pádu letadla s hokejisty Jaroslavle.

„Karel Rachůnek byl a vždy bude mým kamarádem, stejně jako jeho bráchové Ivan a Tomáš. Zvlášť s Tomášem jsme velmi dobří kamarádi. Podotýkám, že Karlovu památku bych se neopovážil nikdy znectít. Jsou věci, které se neměly stát, ale staly se. Vampola je spáchal. Ty jsou do konce života neomluvitelné!“ podotkl teď ještě Duda pro iSport směrem k Vampolovi.

Radek Duda se reakce v klubu dočkal ve čtvrtek. Vedení Bílých Tygrů, jež dohlíží i na chod benátecké farmy, se od Dudova výstupu distancovalo a udělilo mu žluté napomenutí. „Dlouhodobě se snažíme prosadit v českém hokejovém prostředí nejen sportovní trendy, ale i kulturu chování, která je běžná například v zámoří či Skandinávii,“ začal zeširoka GM Ctibor Jech v oficiálním prohlášení.

„Nedávné jednání Radka Dudy je ovšem s naší nastavenou cestou v příkrém rozporu. Klub se od jeho chování distancoval a vyvodil z něj také důsledky v podobě interního trestu, o jehož podobě už byl Radek Duda informován. Pokud by se v budoucnu něco podobného opakovalo, musel by Radek Duda opustit realizační týmy v rámci naší organizace.“

Celý případ bude mít ještě dohru u svazové disciplinární komise.

KARLOS SHOW: Podívejte se, jak Vémola zpovídal Dudu a herce Suchánka
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
4
Aktuální zápasy
Články odjinud