4. dubna 2022 • 20:32

Vsetín srovnal finále proti Jihlavě! Drama rozhodl v prodloužení Vlach

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Vsetína porazili ve druhém finále play off první ligy doma Jihlavu 5:4 v prodloužení a vyrovnali stav série na 1:1. Rozhodl o tom v čase 68:57 v přesilové hře pěti proti třem Roman Vlach. Souboj o triumf v druhé nejvyšší soutěži a účast v baráži o extraligu proti Kladnu bude pokračovat ve čtvrtek a v pátek v Jihlavě a s jistotou se vrátí v neděli do Vsetína.



Jihlava se musela obejít oproti nedělnímu duelu bez obránce Tomáše Valenty a útočníků Tomáše Čachotského a Tomáše Harkabuse, kouč Viktor Ujčík tak nasadil do hry jen devět forvardů. Do sestavy Valachů se zařadil obránce Lubomír Štach místo Šimona Jenáčka.

Domácí se ujali vedení v 9. minutě, kdy se po Zemanově přihrávce trefil z pravého kruhu Ondračka. Dukla odpověděl po 143 sekundách. Do úniku se dostal Skořepa a překonal Málka blafákem do bekhendu. Ve 14. minutě vrátil Vsetínu náskok Zeman, který se prosadil z dorážky po Bergerově pokusu.

Viktor Ujčík na lavičce Jihlavy
Viktor Ujčík na lavičce Jihlavy

Na konci první třetiny se dočkal Vsetín po Judově faulu první přesilovky, ale nevyužil ji a naopak po 21 sekundách druhé části ještě stále v oslabení vyrovnal Havránek. Valaši se ubránili při Zemanově trestu a sami nevyužili přesilovku při Brožově vyloučení. Po faulech Helta a Semana se domácím naskytla na 96 vteřin přesilovka pěti proti třem, ale nejen že ji nevyužili, ale dokonce inkasovali po Skořepově úniku. V pokračující klasické početní výhodě ale Vsetín vyrovnal díky Říhově střele z hranice pravého kruhu.

Znovu se Říha prosadil ve 46. minutě střelou od modré čáry. Vyrovnat mohl Čermák a potom přesilovku Dukly při Smetanově vyloučení přerušil po 48 sekundách faulem Bilčík. Právě on ale v závěru poslal zápas do prodloužení a vyrovnal při power play v čase 59:45.

V prodloužení mohl v 67. minutě rozhodnout Vlach, ale v úniku na Žukova nevyzrál. Po vyloučeních Semana a Brože se ale Valachům naskytla výhoda pěti proti třem a tentokrát Vlachův pokus z pravé strany z úhlu skončil za jihlavským gólmanem.

Hlasy trenérů:

Jan Srdínko (Vsetín): „Dá se říct, že v dnešním zápase jsme protrpěli vítězství. Bylo to nesmírně těžké, protože se to pro nás nevyvíjelo úplně nejlíp. Pokaždé, když jsme dali gól, tak soupeř po nějaké naší individuální chybě srovnal, a vyvrcholilo to patnáct vteřin před koncem, kdy dal na 4:4. Musíme ocenit sílu týmu, že to kluky nepoložilo a v pravý čas jsme si v přesilové hře pomohli gólem na 5:4.“

Karel Nekvasil (Jihlava): „Bylo to jako na houpačce. Prohrávali jsme, dokázali jsme to otočit, potom se zase Vsetín dostal do vedení a nám se podařilo při power play pár vteřin před koncem srovnat utkání. U nás byl dnes největší problém nedisciplinovanost, protože tam byla spousta faulů. V prvním oslabení tři proti pěti jsme sice dokázali ujet a dát gól, ale v tom samém oslabení skóroval i Vsetín. To oslabení tří proti pěti v prodloužení mrzí ze zápasu nejvíc. Na druhou stranu to, co v této sestavě kluci dokázali, když hráli v takovém nasazení sedmdesát minut na tři lajny, tak před nimi můžeme jen smeknout.“

Góly

Domácí: 08:10. Ondračka, 13:25. A. Zeman, 35:37. J. Říha, 45:33. J. Říha, 68:57. R. Vlach

Hosté: 10:33. Skořepa, 20:21. T. Havránek, 34:26. Skořepa, 59:45. Bilčík

Sestavy

Domácí: J. Málek (Gába) – Smetana, Ondračka, J. Říha, Jerofejevs, Hryciow, Štach, J. Jenáček – Jonák, Venkrbec, Rob – R. Půček, Kucharczyk, Klímek – Berger, R. Vlach, A. Zeman – Hořanský, D. Březina, Vítek.

Hosté: Žukov (A. Wolf) – Bilčík, L. Mareš, Kowalczyk, Eliáš, Kachyňa, Dundáček, Chvátal, A. Dvořák – P. Čermák, Skořepa, T. Havránek – M. Juda, M. Zadražil, Helt – F. Seman, Menšík, Vítězslav Brož.

Rozhodčí

Čech, Cabák – Zídek, Komínek

Stadion

Zimní stadion Na Lapači

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud