3. srpna 2020 • 14:14

Potvrzeno od svazu. Chomutov se nepřihlásil do první ligy, bude hrát kraj

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Chomutova nebudou v příští sezoně startovat v první lize a přihlásili se do krajské ligy Ústeckého kraje. Piráti o svém úmyslu z ekonomických důvodů se nepřihlásit do druhé nejvyšší soutěže informovali již 22. července, v pondělí jejich rozhodnutí oficiálně potvrdil i Český svaz ledního hokeje (ČSLH).



„Vedení klubu Piráti Chomutov oficiálně informovalo sekretariát Českého hokeje, že vzhledem k neschopnosti doložit ve stanoveném termínu bezdlužnost vůči hokejovým subjektům a splnit tak licenční podmínky se klub nezúčastní soutěže Chance liga v sezoně 2020/21,“ uvedl svaz v tiskové zprávě.

Severočeský klub má ekonomické problémy již několik let, akciová společnost, která jej v minulosti řídila, je v úpadku a její dluhy se odhadují na 37 milionů korun. Insolvenci řeší soud. Seniorský tým nyní řídí loni založený spolek Piráti Chomutov, za nímž stojí místní patrioti. Ani jim se však nepodařilo klub finančně stabilizovat.

První ligu tak bude hrát 18 týmů. Jak bude případně upraveno již existující rozlosování soutěže, bude vedení soutěže a výkonný výbor ČSLH řešit.

Piráti Chomutov Vše o klubu ZDE

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud