Jakub Hlaváč
7. března 2014 • 04:58

Malý a velký Lev z Kanady se shodují: Praha je úplně nádherná!

Autor: Jakub Hlaváč, Nikola Vykydalová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vysoký a malý. Oba Kanaďané. Obrovští kamarádi v cizím městě. Hokejisté Justin Azevedo a Ryan O´Byrne společně válčí v barvách Lva a náramně si užívají život v české metropoli. Už v pátek vyrazí do boje proti Záhřebu v prvním kole play off KHL.



Vůbec se nešetří. Na tréninku do sebe zajedou holemi i ostrými slůvky. „Tohle je hokejový život, neustále musí být nějaká sranda,“ smějí se Azevedo i O´Byrne. Když je vidíte vedle sebe, je jasné, čeho se narážky týkají nejčastěji.

První jmenovaný měří pouhých 170 centimetrů, v týmu je nejmenší. Jeho parťák naopak narostl na monumentálních 196 centimetrů, respekt si obvykle získá pouhým pohledem. „Mohl bych ho schovat do zadní kapsy od kalhot,“ chechtá se na účet hbitého útočníka.

KANAĎANÉ V DRESU LVA: PRAHA JE NESKUTEČNÁ
Video se připravuje ...

Oba výborně zapadli do české party v kabině Lva. Obrovitý zadák je například terčem vtípků díky svým vždy parádně upraveným vlasům… „Je to moje první evropské angažmá a moc si to užívám,“ září muž se zkušenostmi z NHL.

S Azevedem se potkává i mimo arénu, velmi blízký vztah mají i partnerky obou hráčů. Rychle si zamilovali i město samotné. „Praha je nádherná. Měl jsem tu na návštěvě tátu, tak jsme všechno prošli,“ tetelí se O´Byrne.

I některá česká slůvka už oba borci našprtali. „Dobry den. Diky moc. Cau,“ předhání se v sypání obsahu svého lexikonu. Pak opět propuknou v smích. „Je tu ještě hodně dalších. Ale obáváme se, že jsou trochu vulgární,“ vysvětlují.

Už v pátek budou stát po boku v bitvě o postup do druhého kola play off KHL. Velký a malý.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud